Samsung, Qulcomm İle İşlemci Rekabetine Başlıyor - Haberler - indir.com

Samsung, Qulcomm İle İşlemci Rekabetine Başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-22 14:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Mobil işlemci üretim noktasında önde gelen şirketlerden olan Samsung, piyasadaki en büyük rakibi olan Qualcomm ile yeni bir yarış içerisine giriyor. Teknoloji devi Samsung hali hazırda ürettiği her akıllı telefon modelinde zaten kendi işlemci modellerini kullanıyor. Fakat yeni girişeceği işlem ve karar ile artık ürettiği her işlemcilerin her cihazda kullanılması adına yeni çalışmalar gerçekleştiriyor. Yani Samsung kendisi haricinde işlemci modellerini yakın zamanda diğer üretici markaların telefon modellerinde de kullanabilir.

Hatırlarsak Qualcomm, Snapdragon 820 işlemcilerinin üretiminde ve Snapdragon 830 işlemcilerinin üretiminde Samsung şirketi rol oynamıştı. Yeni çıkan bilgiye göre Güney Koreli şirket Samsung, daha fazla firma için işlemci üretim işine girişebilir. Bu nedenden ötürü diğer firmalar ile iletişim haline geçen Samsung'un önünde bazı engeller bulunuyor. Bu engellemelerin başında ise Qualcomm'un Samsung diğer firmalar ile üretim çalışmasına girmemesi adına önüne geçmek için bazı çalışmalar içerisine girdiği ifade ediliyor. Buda varolan piyasaya rekabetinin bu durum ile beraber piyasada bu iki şirketin karşı karşıya geldiği anlamına geliyor.

Samsung akıllı telefon piyasasındaki başarısından sonra işlemci tarafında önemli bir üretici olduğunu göstermek adına daha fazla müşteriye erişmek istiyor. Rakibi olan Qualcomm'un ise son zamanlarda Apple ile başı dertte olduğundan ötürü işlerin daha karışık bir hale geleceği gözüküyor. Samsung'un işlemci üretim ve dağıtım noktasında hangi şirketler ile çalışacağı ve neler üreteceği henüz belirsizliği korurken, Samsung ile Qualcomm arasındaki bu işlemci rekabetinin daha çok uzun bir süre devam edeceğini söyleyebiliriz.





PAYLAŞ