Samsung performans canavarı DDR5 Ram'i Tanıttı - Haberler - indir.com

Samsung performans canavarı DDR5 Ram'i Tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-25 17:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli teknoloji üreticisi Samsung, sadece akıllı telefon değil donanım üretimini de tüm hızıyla sürdürüyor. Şirket DDR5 yapıya sahip 512 GB kapasiteli yeni RAM modelini duyurdu. DDR4 RAM’lere göre iki kat daha fazla performans sunan bu RAM, günlük kullanıcılardan daha çok ağır işlemler gerçekleştirilen bilgisayarlarda kullanılacak. Samsung’un bu yeni RAM modelinin fiyat ve resmi çıkış tarihi henüz açıklanmış değil. Çalışmalarını Intel ve AMD’nin yeni nesil teknolojilerine yönelik gerçekleştiren Samsung, DDR5 tabana sahip yeni RAM modelini duyurdu. DDR4 tabana sahip modellere göre iki kat hızlı olan bu yeni model 7200 Mbps veri aktarımı yaparak, bilgisayarları zorlayan işlemlerde yüksek performans gösterebilecek. 512 GB kapasiteli olan ürün, günlük kullanıcılara fazla hitap etmiyor.

Samsung’un bellek biriminden sorumlu ismi Young-Soo Sohn tarafından yapılan açıklamalara göre yeni RAM modeli tıbbi araştırmalar, otonom sürüş sistemleri, akıllı şehir projeleri ve finansal piyasalar gibi yüksek hacimli işlemlerde kullanılacak. Bu gücün ise maksimum verimliliğe sahip olduğu da belirtiliyor.

Samsung Galaxy Book Pro ve Pro 360 modellerini sızdırdıSamsung Galaxy Book Pro ve Pro 360 modellerini sızdırdı

Samsung 512 GB DDR5 RAM tanıtıldı

Satın alınabilen DDR5 RAM modelleri zaten bulunuyor. Ancak Samsung’un bu yeni RAM belleği HKMG işlem teknolojisine sahip olarak üretiliyor. Samsung 512 GB DDR5 RAM’ler arasında bu teknolojiyi dünyada ilk olarak bulunuyor. HKMG teknolojisi, donanım sektöründe uzun süredir bulunuyor. Intel, 2007 yılında bu teknolojiyi kullanırken, Samsung ise 2018 yılında piyasaya sürdüğü DDR6 belleklerde bu teknolojiyi kullanmıştı. Bu teknoloji ile kullanılan transistörler, özellikle arka kapı sızıntılarının önüne geçiyor.

Ancak giderek küçülen bu donanım ürünleri, teknolojinin kullanılmasını da zorlaştırıyor. Samsung ise ürettiği bu donanımda DDR5 performansı sunulurken, enerji tüketimi de yüzde 13 azaltılmış oldu. Samsung tarafından henüz çıkış ve satış fiyatı belli olmuş değil.


Samsung'dan AMOLED katlanabilir ekran geliyorSamsung'dan AMOLED katlanabilir ekran geliyor
Apple, iPhone 13 için Samsung ile çalışacakApple, iPhone 13 için Samsung ile çalışacak

PAYLAŞ