Samsung, Pazar Payında Geriliyor - Haberler - indir.com

Samsung, Pazar Payında Geriliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-28 13:36:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefon pazarı sadece şirketlerin amiral gemisi yarışı değil, markaların piyasadaki konumlarını da yakından ilgilendiriyor. Bu noktada sevkiyat rakamı ve satış rakamı gibi önemli konularda markalar birbirleri arasında kıyasıya bir rekabete giriyorlar. Akıllı telefon piyasasında markalar daha fazla Pazar payına sahip olmak adına çalışmalarını sürdürüyorlar. Her şirketin ana amacı olan bu durumda uzmanlar tarafından yeni istatistikler yayınlanmış durumda. Buna göre 2018’in 3.çeyrek Pazar rakamlarına göre markaların son konumu ortaya çıkıyor. Satış rakamlarında Hindistan bölgesinde %5’lik bir artış olurken Latin Amerika bölgelerinde genel telefon satışlarının %7 oranında düştüğünü görüyoruz.

Güney Koreli Marka Samsung Düşüşte

Samsung 860 QVO SSD için ön siparişleri açtıSamsung 860 QVO SSD için ön siparişleri açtı

Dünya geneline baktığımızda dev teknoloji markası Samsung %19’luk oranı ile pazarda birinci sırada yer alıyor. %12’lik oran ile Apple ise 3.sıradaki yerini koruyor. Samsung 2018’in ilk çeyreğinde ulaşmış olduğu %24’lük Pazar payından sonra o yıl içerisinde 3.çeyrekte %19 seviyelerine gerilediğini görüyoruz. %4’lük olarak kayıtlara geçen bu düşüş sonrasında Samsung’un pazardaki konumunu özellikle Çin merkezli markalara kaybettiğini görüyoruz. Bunlar daha çok Huawei, Xiaomi ve Oppo olarak karşımıza çıkıyor. Kuzey Amerika bölgesinde ise en büyük Pazar payı %39’luk oranı ile Apple’ı görüyoruz. Bu rakam 2017 3.çeyrek döneminde %34 seviyelerinde idi.

Aynı bölgenin ikinci ismi ise %29’luk Pazar payı ile Samsung ve 3. Sırada ise %17’lik oranı ile bir başka Güney Koreli şirket LG yer alıyor. 4.sırada ZTE %11 Pazar payı ile yer alıyor. ABD ile sorunlar yaşayan Lenovo ise %8’lik bir Pazar payına sahip durumda. Güney Koreli şirket Samsung’un özellikle Çin ve Asya pazarlarında düşüşte olduğu gözüküyor. Bu düşüşe Xiaomi ve Huawei’nin başarılı çıkışı da etki etmiş durumda. Bakalım ilerleyen çeyreklerde bu rakamlar ne derece oynayacak göreceğiz.  


Samsung Galaxy M20'nin Antutu Benchmark sonuçları ortaya çıktıSamsung Galaxy M20'nin Antutu Benchmark sonuçları ortaya çıktı
Samsung Q7FN QLED TV İncelemesiSamsung Q7FN QLED TV İncelemesi
Samsung Galaxy S10 ailesine ait kamera bilgileri ortaya çıktı!Samsung Galaxy S10 ailesine ait kamera bilgileri ortaya çıktı!

PAYLAŞ