Samsung Pay Dünyaya Yayılıyor! - Haberler - indir.com

Samsung Pay Dünyaya Yayılıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-09 16:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Geleceğin ödeme seçeneklerinden biri olarak görülen Samsung Pay, temel olarak NFC teknolojisiyle birlikte kredi kartı taşımadan kredi ya da banka kartınızla telefonunuz üzerinden ödeme yapmanızı sağlayan bir ödeme teknolojisidir. Dünyanın en büyük iki ödeme şirketi Mastercard ve Visa lisansı sayesinde bu şirketlerin teknolojilerini kullanan kartlarınızı ekleyebileceğiniz Samsung Pay'e sadece bir kez kredi kartınızı ya da diğer kartlarınızı tanımlayarak daha sonra temassız ödeme noktalarında ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Samsung, kendi markasına ait mobil ödeme sistemini diğer üreticilerin de kullanması için görüşmelerini sürdürüyor. En büyük rakibi Apple Pay'i dize getirmek için gözünü karartan Samsung, Android işletim sistemini destekleyen tüm büyük telefon üreticileri ile toplantı trafiğine başladı. Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge Plus, Galaxy Note 5, Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy A (2016) serisi, Galaxy A (2017) serisi, Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus cihazları şu anda Samsung Pay teknolojisini destekliyor ancak bazı yıllara ait Galaxy A3 modellerinde bu özelliğin desteklenmesi farklılık gösterebiliyor.

Samsung Pay şu anda 14 farklı pazarda tam anlamıyla kullanılabiliyor. Ağustos 2015'te Güney Kore'de servise açılan sistem, daha sonra ABD, Çin ve İspanya'da da kullanılmaya başlandı. Avrupa, Asya ve Latin Amerika'dan farklı pazarlar da bunları takip etti Meksika'da da Samsung Pay'in kullanma açılmasıyla aktif kullanımda bulunan ülke sayısı 22'ye ulaştı. Apple Pay, Hong Kong ve İsviçre'de kullanılabiliyor. Ancak Apple'ın ödeme sistemi İskandinav ülkelerine veya Orta Doğu'ya henüz girmedi.

 





PAYLAŞ