Samsung One UI'yı En İyi Arayüz Yapan 4 Özellik - Haberler - indir.com

Samsung One UI'yı En İyi Arayüz Yapan 4 Özellik

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-14 23:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Güney Koreli telefon üreticisi Samsung’un Android Pie güncellemesi ile beraber amiral gemisi cihazlarına yeni arayüz sürümü olan One UI’ı sunduğu biliniyor. Bu yeni arayüz sürümü kullanıcılar tarafından oldukça beğenilirken ayrıca tek elle kullanımı da kolaylaştırmış oluyor. Geliştirilen bu arayüz sayesinde cihazlar daha işlevsel bir hal alırken oldukça kullanışlı yeni arayüz detay ve özelliklerini de görmüş oluyoruz. Bu içeriğimizde sizlere One UI arayüzünün dikkat çeken ve bir hayli beğenilmesine sebep olan bazı özelliklerini derledik. Android Pie destekli modellere verilmesi beklenen One UI kullanıcı arayüzü Android kullanıcıları tarafından neden bu kadar beğenildi ve en çok hangi özellikler öne çıktı gelin detaylıca bakalım.

Samsung One UI Arayüzünde Öne Çıkanlar

Akıllı Telefonlar İle Doğru Uyum

Samsung Galaxy S10'un en net görüntüsü ortaya çıktıSamsung Galaxy S10'un en net görüntüsü ortaya çıktı

Akıllı telefon ekranları her geçen yıl daha da büyümeye devam ediyor. Bu büyüyen ekranlar ile beraber film veya oyun deneyimi bir hayli yükselmiş olsa da, cihaz kullanımı tarafından bazı zorluklar ortaya çıkıyor. Samsung One UI arayüzü ile beraber ise büyük ekran kullanımı bambaşka bir deneyim almış oluyor. Bu noktada arayüzün sahip olduğu tema ve özellik ile beraber ekran ikiye bölünüyor ve parmağınızın kolay olarak erişebileceği alt sekmeler, seçenekler, ikonlar ve diğer içerikler kolay bir konuma yerleşmiş oluyor. Bu sayede ekranın üst bölümünde bulunan içeriklere erişmek için ek bir zorluk çekmemiş oluyorsunuz.

Gözleri Yormayan Arayüz

Müşteri geri dönüşlerini önemseyen Samsung şirketi bu kapsamda One UI arayüzü ile beraber arayüzde tema değişikliğine izin vermiş durumda One UI sistemine özel olan Gece Modu özelliğini getiren şirket, bu sayede koyu temanın hakim olduğu bir arayüze bürünüyor ve bu sayede parlak ekranların göz yorgunluğunu önüne geçilmiş oluyor.

Samsung One UI Arayüzünü Alacak Modeller Yayınlandı

Daha İşlevsel ve Odaklanmış Bir Tasarım

One UI arayüzünde kullanıcıları daha minimalist bir tasarım karşılıyor diyebiliriz. Arayüz de yer alan kart ve blok tasarımları sayesinde kullanıcıların işine yaramayan anlam ve seçenek karmaşasının önüne geçilmiş oluyor. Bu sayede kullanıcıların ulaşmak istediği konu ile alakalı en net seçenekler gösterilerek arayüz hem daha sadeleştirilmiş hem de daha işlevselleştirilmiş bir hal almış oluyor.

Daha Hoş ve Beğenilen Bir Tasarım

Çentiksiz telefonların yılına girmişken tam ekrana sahip cihazlarında yaygınlaştığını görüyoruz. Bu kapsamda ekran köşeleri de artık daha oval bir hal almaya başlıyor. Ekranlar oval bir görünümdeyken arayüzün keskin köşelere sahip olması göze batan noktalardan birisi olarak gözüküyordu. Ancak Samsung, One UI arayüzü ile tasarımda iyi bir adım atarak oval köşelere sahip bir temayı kullanıcılarına sunmuş oluyor. Bu oval tasarım sadece sistem arayüzün de değil uygulama ikonlarında bile gerçekleştirilmiş durumda.

Samsung’un Android Pie ile amiral gemisi ve birçok orta segment modeline sunması düşününe One UI arayüzünün öne çıkan bazı özelliklerini sizlere aktardık.


Samsung'un katlanabilir telefonu, üç kameralı olacakSamsung'un katlanabilir telefonu, üç kameralı olacak
Samsung Galaxy S10 Lite Snapdragon 855 ile GelebilirSamsung Galaxy S10 Lite Snapdragon 855 ile Gelebilir
Samsung'un yeni çıkacak olan akıllı TV'leri, diğer sesli asistanları destekleyecek!Samsung'un yeni çıkacak olan akıllı TV'leri, diğer sesli asistanları destekleyecek!

PAYLAŞ