Samsung One UI, Batarya Yeniliği İle Geliyor - Haberler - indir.com

Samsung One UI, Batarya Yeniliği İle Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-20 14:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli şirket Samsung’un TouchWiz arayüzünden hemen sonra Experience arayüzünü sunduğu biliniyor. Son olarak ise şirket One UI arayüzünü birçok amiral gemisi ile beraber kullanıcılarına sunmuş oldu. Samsung’un yenilikçi ve oldukça iddialı bir arayüz tasarımına sahip olan One UI, yeni gelişmeye göre beta sürümüyle beraber Android Pie tarafında Adaptive Battery özelliğini kullanıcılara sunuyor. Samsung’un One UI beta sürümü üzerinde bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü biliniyor. Bazı bölgelere özel olarak ise Note 9 ve Galaxy S9 seri kullanıcıları için beta sürümü hakkında yeni gelişmeler sunulmaya başlandı.

Samsung One UI Batarya Ömrünü Arttıran Özellik

Samsung One UI Arayüzünü Alacak Modeller YayınlandıSamsung One UI Arayüzünü Alacak Modeller Yayınlandı

Android Pie işletim sistemine sahip kullanıcılara özel olarak sunulan Adaptive Battery özelliği şimdi ise One UI beta güncellemesiyle beraber Note 9 ve Galaxy S9 kullanıcılarına gelmiş durumda. Son beta güncellemesi ile beraber bu modeller için yapay zeka özelliğine sahip uyarlamalı batarya özelliği cihazlara gelmiş oluyor. Yapay zeka tababına sahip olan bu yeni özellik ile pil ömrünüzü kolay bir şekilde arttırabileceksiniz. Tek bir hamle ile cihaz için en iyi pil optimizesini gerçekleştirecek ve cihazın genel batarya performansı artmış olacak. Söz konusu bu yapay zeka destekli özellik cihazda yer alan uygulamaların kullanım alışkanlığını izliyor ve uygulamadan çıktığınız zaman uygulamanın arka planda çalışmasını engelleyecek.

Samsung One UI Arayüzü Nasıl İndirilir?

Bu sayede RAM boşalmış olacak ve pil kullanımı da daha tasarruflu bir hal almış olacak. Samsung’un oldukça dikkat çeken bu yeniliği sonrasında One UI arayüzünün tasarımını hatırlayalım. Bu noktada yeni arayüzün oldukça sade bir yapıda geldiğini ve 2019 yılı içerisinde çıkacak olan tüm Samsung modellerde yer alması bekleniyor. Ayrıca Android Pie işletim sistemine sahip olan tüm One UI’li cihazlarda yine bu yeni batarya yeteneğini göreceğiz.  


Samsung One UI Beta 2 YayınlandıSamsung One UI Beta 2 Yayınlandı

PAYLAŞ