Samsung One UI Arayüzünde Saat Ekranının Sağına Nasıl Taşınır? - Haberler - indir.com

Samsung One UI Arayüzünde Saat Ekranının Sağına Nasıl Taşınır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-22 15:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Satın aldığınız akıllı cihazlar kutusunda çıktığı anda kusursuz gözükecektir. Fakat cihazı uzun bir süre kullandıktan sonra üzerinde değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. Bunu yapmak için üçüncü parti uygulamalara sahip olmak yerine mevcut özellikleri değerlendirerek fonksiyonel bir kullanım elde edin. Samsung One UI arayüz ekranında saat görselini ekranın sağ kısmına taşımak isterseniz yapmanız gerekenler son derece basittir. Gereken adımları takip ederek ilerlediğiniz sürece akıllı cihazınızı kendi tercihleriniz doğrultusunda özelleştirebilirsiniz. Samsung'un Android 9.0 Pie işletim sistemi güncellemesiyle birlikte sunduğu yeni One UI arabirimi kullanıcılara çok sayıda yenilik sunarken aynı zamanda bunlardan en önemlisi de şüphesiz yeniden tasarlanan arayüz ekranı. Her zamanki kullandığınız arayüzden çok daha farklı ve yenilikçi bir arayüz isterseniz Android cihazınızı son güncelleme ile yenilemeniz yeterli olacaktır. 

Teknoloji devi Samsung, One UI arayüzü ile akıllı cihazlarda bulunan uygulama ve sayfaların kullanıcılar ile etkileşime gireceği bölümlere tek elle ulaşma imkanı sağlayacak çeşitli düzenlemeler sunmaktadır. Yani yeni arayüz ile akıllı cihazınızın kullanımı her zamankinden çok daha kolay olacaktır. Yenilikler sayesinde üst kısımda yer alan fontların büyüdüğü ve daha estetik bir görüntü sunduğu görülüyor. One UI arayüz ekranında yer alan saat ibaresinin varsayılan olarak belirlenen konumunun değiştirilmesi kullanıcılar tarafından pek de sevilen bir durum olmadığı gözlemlendi. Güncelleme gelmeden önce ekranın sağ kısmında yer alan saat ibaresinin güncellemeden sonra ekranın sol kısmına kaydırılmış olması kullanıcı açısından pek de beğenilen bir durum olmadığı anlaşıldı. One UI arayüzü ile yeniden konumlandırılan saatin ekranının yeni yerini sevmediyseniz ve saati ekranın sağına tekrar taşımak istiyorsanız yazımızın devamında bahsedeceğimiz adımları takip ederek işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Samsung One UI Arayüzünü Alacak Modeller YayınlandıSamsung One UI Arayüzünü Alacak Modeller Yayınlandı

One UI arayüzünde saati ekranın sağına taşımak

Samsung'un son zamanlarda oldukça ses getiren One UI arayüzü ile gelen yeniliklerin arasında saatin konumunun da değiştiğini görüyoruz. Fakat saat konusunda yapılan bu konum değişikliği beklendiği kadar ilgi görmedi. Bu sebeple kullanıcılar saati eski yerine yani ekranın sağ kısmına geçirmek için çeşitli yöntemler aramaya koyuldu. Samsung'un Good Lock uygulaması sanıldığından çok daha kullanışlı bir şekilde tasarlanmıştır. Good Lock uygulaması Android 9.0 Pie işletim sistemiyle uyum sağlayabilmesi için tamamen güncellendi. Yani son güncelleme ile yenilenen uygulamasının özelliklerinden Android 9.0 Pie işletim sistemi ve One UI arayüzünü çalıştıran Galaxy akıllı cihazlarda da kullanabilirsiniz. Sadece bir kaç adım ile ekranda yer alan saatin konumu değiştirebilirsiniz. 

- İşlemlerinizi gerçekleştirmek adına ilk önce Samsung'un Galaxy Store mağazasına giriş yapın ve Good Lock uygulamasını akıllı telefonunuza indirin.

- Kurulum aşamasını başarı ile gerçekleştirdiğiniz anda uygulamayı çalıştırın ve QuickStar'a dokunarak bu modülü indirin.

- Modül indirildiğinde Good Lock uygulamasına geri dönüş işlemini gerçekleştirin ve QuickStar'a dokunarak aracı çalıştırın.

- Bu aşamada arayüzde üst kısımda yer alan anahtarı etkinleştirmeniz gerekiyor. 

- Bu işlemi de gerçekleştirdikten sonra Clock position seçeneğine erişin ve saati sağa taşımak istiyorsanız RIGHT'ı seçin. Dilerseniz ortaya alabilir ya da gizleyebilirsiniz.


Samsung One UI, Batarya Yeniliği İle GeliyorSamsung One UI, Batarya Yeniliği İle Geliyor

PAYLAŞ