Samsung Ödüllü Tasarım Yarışması Düzenliyor - Haberler - indir.com

Samsung Ödüllü Tasarım Yarışması Düzenliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-06 21:06:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, ödüllü tasarım yarışması düzenliyor. Bu şekilde takipçileri ile iletişim kuran Samsung, tasarım konusunda yetenekli olan ve bu sektörde yer almak isteyen kullanıcılar için bir kapı aralıyor. Teknoloji dünyasının ileri gelen isimlerinden Samsung ile tasarım dergisi olarak yayın hayatına devam eden Deezen'ın ortaklaşa bir karar doğrultusunda hareket ederek gerçekleştirilecekleri yarışma içerisinde, yeni Galaxy akıllı cep telefonu ve tabletleri için özel bir aksesuar tasarlayanlara toplam da 40 bin dolar şeklinde bir ödeme yapacak. 

Samsung tasarımcılara kapı aralıyor

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung ile sektörün ileri gelen tasarım dergilerinden Deezen, beraber yürütecekleri Samsung Mobile Design Competition adlı bir yarışma planlaması yapıyor. Yarışma kapsamı içerisinde yarışmacılar, Galaxy modelli akıllı cihazlar ve tabletler için yapılan aksesuar tasarımları ile mücadele edecekler. Yarışmanın sonunda kazanan kişiye ise 40 bin dolar verilecek. Yarışma kapsamında iki farklı kategori olacak. Söz konusu bu kategoriler Next Mobile+ ve Next Mobile Wallpaper şeklinde açıklandı. Next Mobile+ olarak belirlenen kategori, Galaxy modelli akıllı telefonlar, tabletler ve giyilebilir teknoloji konusunda aksesuar tasarımları ile karşı karşıya gelecekler. Yarışmacılar kendilerine özgü tasarımlar ile yarışmanın sonuna kadar ilerlemeye ve birinciliği ele almaya yönelik hareket edecekler. Söz konusu bu tasarımlar arsasında, kablosuz kulaklıklar, tablet kılıfları, saat kordonları veya kablosuz kulaklık kutuları da yer alabilecek. Söz konusu bu tasarımların cihazın gelişimine katkı sağlaması ve kullanıcı için farklı bir değer yaratması gerekiyor. Yarışmaya katılacak olan tasarımların bu kriterler doğrultusunda gerçekleştirilmesi gerekiyor. Katılımcı kişiler kendi tarzlarına ve kriterlere uygun tasarımlar yapacaklar. Bu doğrultularda Samsung'un ilgisi elbette ki ürünlerin dijital olarak da geliştirilebilecek olan tasarımlardan yana olacak. 

Samsung Galaxy Fold Satışa HazırlandıSamsung Galaxy Fold Satışa Hazırlandı

Güney Koreli teknoloji şirketi ile tasarım dergisi Deezer'ın ortaklığı doğrultusunda yapılan olan yarışmanın bir diğer kategorisi ise Next Mobile Wallpaper olacak. Bu kategoriye dahil olmak için yarışmacıların sadece görsel göndermesi yeterli olmayacak. Şirket, yarışmaya dahil olacak olan bu duvar kağıtlarının interaktif olmasını, içerik farkındalığı ile tasarlanmış olması ve bu sayede de faydalı bilgiler veriyor olması gerekiyor. Yarışma içerisinde hem profesyonel yarışmacılar hem de öğrenciler bu kategoriye başvuru yapabilecekler. 

Her bir kategori içerisinde öne çıkan 5 farklı isim, fikirlerini sunmaları adına Londra'ya gönderilecekler. Londra'ya giden yarışmacılar, Samsung bünyesinde çalışan yöneticiler ve Deezer baş editörü Marcus Fairs'ten oluşan jürilerin karşısına çıkacaklar. Daha sonrasında ise, jüri her bir kategoride seçeceği üç ismi belirleyecek. Bu üç isim ve kazananlar bu yılın ilerleyen dönemlerinde gerçekleşecek olan Samsung Geliştirici Konferansı'nda yer alacaklar. Her bir kategoride başarı elde eden projeler, 10 bin dolar ödül kazanacaklar. Yarışma kapsamında ikinci olanlar 5 bin, 3. olanlar ise 3 bin dolar ödül alacak. 4. ve 5. sırayı alan iki tasarım da 1000 dolar ile ödüllendirilecek. Samsung bu sayede yeni tasarımcılar için yeni bir fırsat sunmaya yönelik hareket ediyor. 

 


Samsung Galaxy Fit Türkiye'de!Samsung Galaxy Fit Türkiye'de!
Çift Kameralı Samsung Galaxy A10s GeliyorÇift Kameralı Samsung Galaxy A10s Geliyor
Apple, Samsung Sözünden VazgeçtiApple, Samsung Sözünden Vazgeçti

PAYLAŞ