Samsung Note 9'un tamiri bir hayli zor olacak - Haberler - indir.com

Samsung Note 9'un tamiri bir hayli zor olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-03 10:15:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Cep telefonlarını parçalarına ayırma tecrübesi olmayan insanlar çok fazla özen ve gayret göstermesi gerekirken, Ahizeye, basit görünen 10 adımla ulaşılabilir.

Daha önceden sosyal medya platformlarında Samsung Galaxy Note 8’in içerisini açıp tamir etmeye çalışan insanların videoları ile dolmuştu. O videoları izleyen kişiler bilir ki Samsung Galaxy Note 8’lerin içi karma karışıktı ve birçok kişi işin içinden çıkamıyordu. Cep telefonlarını parçalarına ayırma tecrübesi olmayan insanlar çok fazla özen ve gayret göstermesi gerekirken, Ahizeye, basit görünen 10 adımla ulaşılabilir. Bu sebepten ötürü de Samsung Galaxy Note 9 içinde aynı problem mevcut diyebilirim.

Tamir etme puanı, 10 üzerinden 4 puan alıyor

iFixit isimli online onarım kılavuzu Galaxy Note 9’un parçalarına ayırma işlemini gerçekleştirdi. Yaptığı bu işlem ile 10 puan üzerinden 4 puana layık gördü. 10 puan tamir etme olanağı en kolay anlamına gelirken 4 puanı varın siz düşünün. Galaxy Note 8 ile karşılaştırdığımız zaman ise alınan puan aynı. Burada ele almamız gereken konu her iki cihazında tasarım ve boyutlar konusunda büyük ölçüde birbirine benzerlik göstermesi sizi şaşırtmasın.

Galaxy Note 9, Galaxy Note 8 modeline göre daha modüler olduğunu bize ispatlamış oluyor.

Galaxy Note 9’un USB Type-C donanımına baktığımız zaman, aynı zamanda kulaklık jakına ve S Pen’nin dock’unun esnek kablosuna yapılan ince değişiklikler göz önünde bulundurulduğu zaman Galaxy Note 8 modeline göre daha modüler olduğunu bize ispatlamış oluyor. 4000 mAh’lık büyük pil gücünü dilerseniz teknik olarak değiştirebilirsiniz fakat arka cam paneli yapışkanın sökülüp sonrasında ise tekrardan yapıştırılmasına, aynı şekilde pilin gevşemesi için son derece güçlü bir tutkal bariyeri ile uğraşmanız gerektiğini size hatırlatmak istiyorum. Kısaca telefon bozulduğu zaman tek yapmanız greken servisinden başka bir yere başvurmamanız gerekiyor.





PAYLAŞ