Samsung, New York'ta yapay zeka merkezi açtı - Haberler - indir.com

Samsung, New York'ta yapay zeka merkezi açtı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-10 15:05:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Yapay zeka konuları bu günlerde gündemimize oldukça sık gelir oldu. Özellikle akıllı telefon üreticileri, akıllı telefonlarının daha işlevsel olması için akıllı cihazlar içerisine çeşitli yapay zekalar yerleştiriyorlar. Örneğin; yüz tanıma teknolojisi, kameralarda bulunan çeşitli canlı veya obje algılama vb. gibi birçok özelliği bizlere sunuyor. Dünya teknoloji devlerinden Samsung'ta New York'ta yeni bir yapay zeka merkezi açtı. Böylelikle Samsung, Kore, ABD, İngiltere, Kanada ve Rusya'nın ardından yapay zeka çalışmalarını yürüteceği altıncı tesisini açtı.

Samsung, New York'ta yapay zeka merkezi açtı

Yapay zeka tesisi açan Samsung, operasyonlara Samsung Research Başkan Yardımcısı Daniel D. Lee'nin liderlik edeceği yapay zeka merkezinde, özellikle robotik teknolojilere odaklanacaklarını belirtti. Samsung Research Başkanı Hyun-suk Kim konuyla ilgili şöyle bir açıklamada bulundu. "İhtiyacımız olan şey, Samsung'un ürün ve hizmetlerinde yapay zekanın gücünü kullanarak insanların hayatlarını kolaylaştıran ve daha kullanışlı hale getiren yeni değerler yaratmaya odaklanmak. Bunu başarmamız için New York Yapay Zeka Merkezi de dahil olmak üzere Global Yapay Zeka Merkezlerimiz çok önemli bir rol oynamalıdır."

Google ve Samsung Yapay Zeka Ortaklığı YapabilirGoogle ve Samsung Yapay Zeka Ortaklığı Yapabilir

Hedefimiz 2020'ye kadar 1.000 uzman istihdamı

New York'taki yapay zeka merkezi 7 Eylül tarihinde yaklaşık olarak 100 kişinin katılım gösterdiği bir törenle açıkladı. Yeni yapay zeka merkezinin sağlayacağı iş imkanı konusunda bir rakam vermediler. Gelişmiş yapay zeka araştırma kapasitesini 2020 yılına kadar 1.000 uzman istihdam edecek şekilde genişleteceğini de duyurdu. Bildiğiniz üzere yapay zekalar günümüzde birçok şirketin araştırma konusu. Özellikle çoğu işte kullanılan yapay zekalar, eğlence ve keyif içinde kullanılıyor. Akıllı telefonlarımızdan, çeşitli etkileşim kuran ve kurduğunuz etkileşimle öğrenim kazanan yapay zekalara kadar birçok tür mevcut. Bu yapay zekalar özellikle günümüzde engelli vatandaşlara yardımcı olmaya yarıyor. Örneğin "Siri" engelli bir vatandaş için arama yapabiliyor, GPS ile bulunduğu yeri bildirebiliyor, mesaj atabiliyor ve birçok işlem yapabiliyor. Yapay zekalar sadece akıllı telefonlarımızda değil birçok yerde kullanılabiliyor. Bu yapay zekaların gelişmesiyle artık telefonlarımızda değil evimizde veya ofisimizde yardımcı olarak kullanabileceğimiz bir robot haline gelebilir. Filmlerden gördüğümüz kadarıyla yapay zekalar sayesinde birçok işlemimizi basitçe gerçekleştirebiliriz.


İlgili uygulamalar
Samsung Ceo'su katlanabilir telefon için tarih verdi!Samsung Ceo'su katlanabilir telefon için tarih verdi!
Katlanabilir telefon pazarının öncüsü Samsung olacakKatlanabilir telefon pazarının öncüsü Samsung olacak
Vodafone'dan Samsung Galaxy Note 9 için Vodafone'dan Samsung Galaxy Note 9 için "Eskisini getir yenisini götür" kampanyası

Samsung Kablosuz Şarj Reklamı


PAYLAŞ