Samsung kullanıcıların kendi işletim sistemine geçmesi için uyardı - Haberler - indir.com

Samsung kullanıcıların kendi işletim sistemine geçmesi için uyardı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-07 11:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Yeni akıllı saatleri ile Android işletim sistemini kullanmaya başlayan Samsung, yaptığı açıklamalar ile kullanıcılarda kafa karışıklığına neden oldu.

Galaxy Watch 4 Classic ve Galaxy Watch 4 Active olarak adlandırılacak yeni Samsung modelleri, Samsung için önemli bir değişime neden olacak. Samsung tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Google tarafından geliştirilen işletim sisteminin yeni akıllı saatlerde kullanılmasına karar verilirken, yeni modeller Android tabanlı yeni işletim sistemi WearOS ile kullanıcılara sunulacak. Yeni işletim sistemine geçiş görülen o ki Samsung için biraz zorlu olacak.

Mevcut değişimin duyurulduğu ilk dönemde özellikle önceki versiyonlara sahip kullanıcılar, Tizen işletim sistemi yerine Android güncellemesi yapılmasını beklemişti. Samsung önceki işletim sistemleri için herhangi bir güncelleme planlamadığını aktarırken şimdi piyasaya sunulacak yeni akıllı saatler ile birlikte Samsung önemli bir duyuru gerçekleştirdi. 

Eski Cihazlar İçin Uyardı: Orijinal sisteme dönün!

Yeni akıllı saatlerinde Android kullanılacak olması nedeniyle özellikle eski cihazlarda kullanıcıların kendi yöntemleri ile WearOS’a geçmesine sıcak bakmayan şirket, bu tür bir çalışma içerisinde olan kullanıcılarını da uyardı. Şirket, kullanıcıların işletim sisteminden Samsung tarafından yapılan çalışmalara tezat bir şekilde işlem yapılması halinde ciddi kısıtlamaların uygulanacağını ve cihazları kullanımında sorunların yaşanabileceğini söyledi. Açıklamalara göre orijinal sistem yerine farklı sistemleri kullanan kullanıcılar, Samsung'un akıllı saatler için geliştirmiş olduğu Galaxy Store'u kullanamayacak. 

Tezatlık dikkat çekti!

Samsung tarafından yapılan bu çalışma, aynı zamanda işletim sistemleri üzerinden ciddi bir tezatlık da yarattı. Yeni kullanıcılar Android işletim sistemi ile daha iyi bir deneyim elde edecek ve bu deneyimi eski modelleri ile yaşamak isteyenler Samsung'un kısıtlamaları ile karşılaşacak. Bu bakımdan yeni yapılan açıklama eski modelleri kullanan kişiler için ciddi bir engel getiriyor ve Samsung belki de mevcut yeni modellerinin satışı için böyle bir yol izliyor. 

Özellikle ilk serilerde yaşanan bu durum, kullanıcıların Tizen yerine Galaxy Gear kullanmasını sağlıyordu. Ancak 5 Ağustos tarihi itibariyle Galaxy Store için desteğin tamamen sona ereceğinden dolayı, kullanıcıların bu tarihe kadar akıllı saatlerinde orijinal bir dönüş yapması gerekiyor. 





PAYLAŞ