Samsung kullanıcıları, Google Pixel'e yöneliyor - Haberler - indir.com

Samsung kullanıcıları, Google Pixel'e yöneliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-11 21:41:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Samsung kullanıcıları Google Pixel'e yöneliyor. Akıllı cihaz pazarının oldukça ciddi bir bölümünü ele geçiren Güney Koreli teknoloji devi Samsung, sadece akıllı cihaz değil aynı zamanda çeşitli elektronik ürünler üreterek de piyasada adından söz ettirmeyi başarıyor. Fakat şöyle bir durum söz konusu ki, sektörde her an çeşitli dalgalanmalar söz konusu olabiliyor. Rekabetin oldukça yüksek olduğu akıllı cihaz pazarında Samsung kullanıcıları şu günlerde Google Pixel'e yöneliyor şeklinde haberler söz konusu. 

Yeni Google Chrome güncellemesi yayınlandıYeni Google Chrome güncellemesi yayınlandı

Counterpoint Research şirketi tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, Samsung marka akıllı telefon kullanan kişilerin yeni telefonları Google Pixel oluyor. Bu değişikliğin neden olduğu hakkında henüz kesin bir bilgi söz konusu değildir. Counterpoint Research tarafından yapılan araştırmaların içeriğini incelemek gerekirse yazımızın devamını okuyabilirsiniz. Yine teknoloji alanının lider isimlerinden Google'da akıllı cihaz pazarında yer almak adına geçtiğimiz yıllarda çalışmalara başlamış ve aynı zamanda çalışmaların sonu olarak kendi markasına ait akıllı telefon modeli olan Pixel marka cihazın üretimini yapıyor. Google Pixel markalı akıllı cihazlar henüz ülkemizde satışa sunulmamış olsa da üretiminden kısa süre önce popüler olmayı başardı ve hatta büyük kitleleri etkisi altın dahi aldı. Yapılan araştırmalara baktığımız taktirde Samsung modelli akıllı cihaz kullanıcılarının son zamanlarda Google Pixel'e yöneldiğini görüyoruz. 

iPhone'dan geçiş oranları düşük

Counterpoint Research şirketi tarafından yapılan araştırmanın detaylarından elde ettiğimiz bilgilere göre, Google Pixel markalı akıllı cihazlara geçen kullanıcı kitlenin bir önceki kullandığı akıllı cihaz markasının Samsung olduğu tespit edildi. Raporun içeriğinde yer alan rakamların değerlendirmesini yapmak gerekirse Pixel 3 alan kullanıcıların yüzde 51'inin bir önceki kullandığı telefon modelinin Samsung Galaxy olduğu belirtilmiş. Raporda yer alan bu kullanıcılardan yüzde 18'inin iPhone'dan, yüzde 14'ünün de Motorola'dan geçtiği ifade ediliyor.

Araştırma sonucunda elde edilen bilgiler, Pixel markası adı altında Google şirketinin, Android dünyasında sağlam bir rekabet durumunu ortaya çıkardığını görebiliyoruz. Samsung'u bırakıp Google Pixel'e geçiş yapan kullanıcı sayısının oldukça fazla olması elbette ki Google'ın akıllı cihaz üretimi konusunda başarılı olduğunu ortaya koyan en önemli detaylardan biridir. Özellikle akıllı cihaz üretimi konusunda bir dev olan ve pazarın oldukça fazla kısmını elinde tutan Samsung, kullanıcılarının Pixel'e geçiş yapmaları dikkate değer olarak gösteriliyor. Akıllı cihaz pazarında da adından söz ettirecek başarılar elde eden Google, akıllı cihaz üretimi yapan diğer şirketleri kıskandıracak başarılar elde etmeye yönelik hareket ediyor. 

Samsung'a göre iPhone kullanıcılarının Google Pixel'e geçiş yapma oranlarının düşük olması ise kullanıcıların Apple dünyasından vazgeçmelerinin pek de kolay olmadığı sonucuna işaret ediyor. Elde ettiği başarıyı araştırmalar ve oranlar ile kanıtlayan Google Pixel, akıllı cihaz pazarında gelecek zaman içerisinde adından söz ettirecek hale gelecektir. Google teknoloji dünyasında halihazırda zaten dev isimlerden biridir. Bunun yanı sıra farklı bir alanda da çalışmalar yaparak başarı elde eden şirket, başarısını Samsung'dan müşteri alarak da kanıtladı. 


Google Asistan'da reklam dönemi başladı!Google Asistan'da reklam dönemi başladı!
Google’ın Drone kargo projesi Wing hizmete başlıyorGoogle’ın Drone kargo projesi Wing hizmete başlıyor

PAYLAŞ