Samsung kulaklıkları sağlığa zararlı iddiaları ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Samsung kulaklıkları sağlığa zararlı iddiaları ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-11 17:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devlerinden Samsung hakkında yayımlanan son raporlar herkesi şaşkına çevirdi.

Genelde geliştirdiği ürünler ve teknolojilerle gündemde olan akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden Samsung bu kez skandal iddialarla gündemde. İddialara göre Samsung’un bazı ürünleri kullanıcı sağlığını olumsuz etkiliyor. Bildiğiniz üzere Samsung sadece akıllı telefon pazarında değil, kablosuz ürünlerde de geniş bir kullanıcı kitlesine sahip. Şirketin oldukça geniş bir kablosuz kulaklık yelpazesi bunuyor. Ancak geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir rapora göre Samsung markalı bazı kablosuz kulaklık modelleri kullanıcılarda kulak içi iltihaba neden oluyor. Bu gerekçeyle en çok şikayet edilen model ise Galaxy Buds Pro olmuş.

iPhone 13'ün yeni ekranını Samsung üretebiliriPhone 13'ün yeni ekranını Samsung üretebilir

Raporlarda yer alan bilgilere göre Galaxy Buds Pro kullanıcıları, kulaklığın irin ve kabuklanma benzeri semptomlara neden olduğunu bildirmiş. Ancak bu soruna neden olan tek model Galaxy Buds Pro da değil, diğer kablosuz kulaklık kullanıcılarının bazıları da aynı sorundan mustarip.

Samsung kullanıcılarını sağlığından etti!

Konu hakkında açıklama yapan Güney Kore merkezli teknoloji devi ise iddiaları yalanlıyor.  Yetkililer yaptığı açıklamada kulaklıkların tüm yetkili sertifikalara sahip olduğunu ve üretim malzemelerinde insan sağlığına zarar verecek bir madde olmadığını söyledi.

Samsung Galaxy S22 Ultra kamerası ile dikkat çekecek

Ancak şirketin tüm bu iddiaların yalan olduğunu açıklaması kullanıcılarının kulak sağlığının olumsuz etkilendiği gerçeğini de değiştirmiyor. Bu sorunla karşılaşan kullanıcı sayısının fazla olması ve şikayetlerin artması şirket için olumsuz sonuçlar doğuracak gibi duruyor. Üstelik artan şikayetler karşısında Samsung yetkilileri kulaklıkların neden olduğu ter ve benzeri oluşumların bazı kulak içi rahatsızlıklara yol açmış olabileceğini söyledi. Bu açıklama hiçbir kullanıcıyı tatmin etmediği gibi sinirlerin daha çok bozulmasına neden oldu.

Samsung açıklamalarında sorunu direkt olarak kabul etmese de şirketin ürettiği kulaklıkların bu konuda pek de masum olmadığı kesin gibi görünüyor.

 


Samsung Galaxy S21 FE için geri sayım başladıSamsung Galaxy S21 FE için geri sayım başladı
Samsung Galaxy S22 Ultra kamerası ile dikkat çekecekSamsung Galaxy S22 Ultra kamerası ile dikkat çekecek

PAYLAŞ