Samsung koronavirüsün satışlarına olan olumsuz etkisini 5G cihazlarıyla telafi edecek - Haberler - indir.com

Samsung koronavirüsün satışlarına olan olumsuz etkisini 5G cihazlarıyla telafi edecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-20 11:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre sonra dünyada pandemi haline gelen COVID-19 ile mücadele devam ederken teknoloji dünyasının lider isimleri de düşen satışlarını nasıl telafi edecekleri üzerinde çalışmalar sürdürüyor. Corona virüs salgı tüm dünyayı etkisi altına alırken iş yerlerini de zarara uğrattı. Düşen satışlarını nasıl telafi edeceğini düşünen şirketlerin başında ise Güney Koreli teknoloji devi Samsung geliyor. Akıllı cep telefonu endüstrisinin COVID-19'un ortaya çıkması nedeniyle satışlarda bir düşüş yaşanması aslında pek de şaşırtıcı bir durum değildir. Fakat teknoloji dünyasının dev şirketleri, küresel çapta yaşanan bu kriz ile nasıl başa çıkacaklarını ve satışlarını nasıl eski kıvamına getireceklerini düşünüyorlar. 

Korana virüs salgınının pandemi haline gelmesiyle beraber etkilenen şirketlerin başında hiç kuşkusuz teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Samsung geliyor. Samsung ve diğer şirketler bu salgın sürecinde yaşadıkları zararı nasıl  kapatacaklarını düşünürken, Güney Koreli şirket bu sorunu 5G teknolojisi ile çözecek gibi gözüküyor. Şöyle ki elde edilen haberlere Samsung, premium akıllı cihazların yanı sıra daha düşük bütçelere sahip olan akıllı cep telefonu modellerine de 5G teknolojisini entegre edecek. Şirket Samsung Galaxy A51 5G ve Galaxy A71 5G modellerini piyasaya sürerek bunun izlenimlerini de vermişti zaten.

Resmi olarak tanıtılan Samsung Galaxy A21 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Samsung Galaxy A21 özellikleri ve fiyatı

Diğer şirketlerde aynı yoldan gidebilir

Samsung'a benzer bir stratejinin, Xiaomi Mi 10 Lite 5G ve Oppo A92s ile Xiaomi ve Oppo tarafından da benimsendiğini söylemek mümkündür. Bu akıllı cihaz üreticileri de 5G teknolojisini üst düzey telefonlarda kullandığı gibi artık ortalama bütçeye sahip olan tüketiciler için de getirmeyi düşünüyor. Fakat Samsung'un ve diğer şirketlerin bu düşüncesinin, henüz 5G teknolojisinin tam olarak yaygınlaşmaması nedeniyle de ne düzeyde başarılı olacağı ise bilinen bir durum değildir. Orta segment sınıfında yer alan söz konusu cihazlara entegre edilen bu donanımların, kullanıcıları ortalama 2 yılda bir yeni bir telefon almaya yönlendirmek üzere belirlendiği dile getirilirken, 5G özelliğinin tercih sebebi olup olmayacağı ise akıllarda soru işareti oluşturuyor. Teknoloji devlerinin üzerinde çalıştıkları bu çözüm karşısında nasıl bir durum ortaya çıkacağı ise şu an için belirlenen bir durum değildir. Bu yöntemin kullanılması halinde neler olacağını gelecek aylarda görmek mümkün olabilir. 

 


Hangi Samsung cihazları Android 10 desteğine sahip?Hangi Samsung cihazları Android 10 desteğine sahip?
Samsung ve Windows cihazları arasında kablosuz dosya paylaşımıSamsung ve Windows cihazları arasında kablosuz dosya paylaşımı
Samsung Galaxy Fold 2'de S Pen olmayabilirSamsung Galaxy Fold 2'de S Pen olmayabilir

PAYLAŞ