Samsung, kavisli ekran tasarımını orta seviye telefonlara da getirecek - Haberler - indir.com

Samsung, kavisli ekran tasarımını orta seviye telefonlara da getirecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-28 16:25:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Katlanabilir akıllı telefonunu piyasaya sürmeye hazırlayan Samsung, esnek LCD ekranlar konusunda önemli çalışmalar sürdürüyor. Şirket plastik destekli LCD ekran patenti de satın aldı. Ayrıca Samsung, kavisli ekran tasarımını orta seviye telefonlara da getirecek

Samsung, Galaxy S9 ve S9 Plus modellerinin Android Pie güncellemesini Türkiye'ye getirdi

5G'li Samsung Galaxy S10+ İddialı Geliyor!5G'li Samsung Galaxy S10+ İddialı Geliyor!

Samsung, kavisli ekran tasarımını orta seviye telefonlara da getirecek

Akıllı telefon piyasasında artan rekabet, yeni cihazların ve yeni tasarımların ortaya çıkmasına sebep oluyor. Sürekli olarak şirketlerin yeni tasarımlar ve yeni donanımsal özelliklere sahip cihazlar çıkartması, bu piyasadaki rekabetin artmasına sebep oluyor. Rekabet arttıkça da şirketler daha fazla ürün çıkartmaya devam ediyor. Samsung'da bu piyasadaki rekabet dolayısıyla yeni hamleler yapmaya hazırlanıyor. Daha önce AMOLED ekran ve metal kasa gibi özellikleri orta seviye telefonlarına sunan şirket şimdiki hamlesiyle tüketicilerin dikkatini çekecek. 

Uzun yıllardır şirketin en önemli silahı kavisli ekranlar olarak görülüyor. Samsung en önemli silahını şimdi de orta seviye telefonlarına getirebilir. Şirketin yaptığı patent başvurusu LCD ekranların kavisli hale gelmesini sağlayacak. Normalde LCD ekranlar üretim sürecinde pek bükülmüyor. Bu yüzden de OLED ekranlar tercih ediliyordu. Fakat Samsung, LCD ekranın cam arka kısmını plastik bir çözüm ile değiştirdi. Bu sayede kavisli ekran tasarımına uygun hale geldi. Ayrıca esneklik kazanmanın yanı sıra ekran kırılmalara karşı dayanıklı hale gelmiş.

Samsung amiral gemilerindeki dikkat çekici bazı özellikleri alt seviye telefonlara da sunmak istediğini söylemişti. Kavisli ekran tasarımı da bu özelliklerden bir tanesi oluyor. Orta seviye telefonlara bu şekilde kavisli ekranın gelmesi ile birlikte Samsung, bu cihazlarda çok daha fazla satış rakamına ulaşabilir. Bu sayede telefon piyasasına damga vurabilir. Şirkette sanırız bunun peşinde. Fakat Huawei gibi firmaların da çok hızlı bir şekilde geliştiğini düşünürsek, Samsung'un işi biraz zor gibi. Gerçi Qualcomm ve Apple şirketlerinin arasındaki savaş ve bazı sebeplerden dolayı ülkelerde Apple'ın cihazları engellenmeye başladı. Avrupa tarafında ise Çinli firmaların ürettikleri ürünlere yasak geldi. Yani Samsung hem Avrupa hem de Asya pazarına hükmedebilir. Çünkü bu iki tarafta da önemli yasaklamalar bulunuyor. Özellikle de bu şekilde bir adım ile iki pazara da damga vurabilir.


Samsung Galaxy A9, Şile'de Off Road turuna çıktıSamsung Galaxy A9, Şile'de Off Road turuna çıktı
Samsung Galaxy S10'un tasarımını gösteren yeni görsellerSamsung Galaxy S10'un tasarımını gösteren yeni görseller
Samsung One UI, Batarya Yeniliği İle GeliyorSamsung One UI, Batarya Yeniliği İle Geliyor

PAYLAŞ