Samsung katlanabilir ekranlarını rakiplerine satacak - Haberler - indir.com

Samsung katlanabilir ekranlarını rakiplerine satacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-25 21:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli teknoloji üreticisi Samsung, katlanabilir akıllı telefon modellerinde kullanmış olduğu ultra ince cam olan UTG teknolojisini ticari bir hale getirmeye başlıyor. Öyle ki şirket bu ultra ince katlanabilir ekran teknolojisini diğer şirketlere de satmayı planlıyor. Samsung, piyasanın ilk akıllı telefon modeli olan Samsung Galaxy Fold modelini geçtiğimiz yıl piyasaya sürmüştü. Bugüne kadar henüz çok fazla şirketten katlanabilir yapıda bir akıllı telefon hamlesini pazarda görmedik. Samsung ise yapacağı yeni hamle ile bu durumu tamamen değiştirebilir gibi gözüküyor.

Samsung esnek ekranlarını satışa başlıyor

Samsung Galaxy S20 ailesine Windows 10 desteğiSamsung Galaxy S20 ailesine Windows 10 desteği

Samsung Display, katlanabilir modellerinde kullanmış olduğu ultra ince cam olarak adlandırılan UTG teknolojisini ticari olarak satışa başlıyor. Bu ultra ince cam teknolojisi ilk defa geçtiğimiz günlerde tanıtılan yeni Samsung Galaxy Z Flip katlanabilir modelde kullanılmıştı. Şimdi ise Samsung Display mobil ekran pazarlama ekibinin başkan yardımcısı Dennis Choi’ye göre geliştirilen bu teknoloji müşterilere sunulacak seviyeye geldiği ifade ediliyor. Samsung’un ticarete açacağı katlanabilir ekranlara hangi şirketlerin ilgi göstereceği ise henüz belli olmuş değil. Fakat bu durum ile beraber piyasadaki katlanabilir akıllı telefon modellerinde artış olması bekleniyor.

Öyle ki katlanabilir akıllı telefonların en büyük zorluğu olarak ekran üretimi karşımıza çıkıyor. Şimdiye kadar katlanabilir akıllı telefon üreten dört şirket bulunuyor. Bunlar ise Huawei, Samsung, Royole ve Motorla oluyor. Yakın zamanda Samsung Display satışları ile beraber bu şirketlerin artması bekleniyor.


Samsung Galaxy A01 Türkiye’de satışa çıktı!Samsung Galaxy A01 Türkiye’de satışa çıktı!
Samsung Galaxy Note 20 geliyorSamsung Galaxy Note 20 geliyor

PAYLAŞ