Samsung Kar Düşüşünü Galaxy S10 İle Kapatmaya Çalışıyor - Haberler - indir.com

Samsung Kar Düşüşünü Galaxy S10 İle Kapatmaya Çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-30 11:02:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

2019'un ilk çeyreğinde düşüş yaşayan Samsung, Galaxy S10 serisinin satış başarısıyla yeniden ivme kazanıyor.

Samsung 2019 ilk çeyreğinde yatırımcılarına, şirketin mali olarak zarar yaşayabileceği hakkında uyarmıştı. Nitekim şirketin yayınladığı finans raporu bu ön görünün doğru olduğunu kesinleştirdi. Samsung, 2018 in ilk çeyreğine göre yüzde 60 oranında düşüşe uğramış ve 79.8 Milyar TL'den, 36.9 Milyar TL' ye gerilemişti. Ancak Galaxy S10 satışları sayesinde şirket bu zararı telafi edebilecek gibi duruyor.

Samsung Galaxy S10 5G Fiyatı ve Çıkış Tarihi belli oldu!Samsung Galaxy S10 5G Fiyatı ve Çıkış Tarihi belli oldu!

Yeni telefonun satışlarından memnun olan Samsung, Galaxy S10 serinin satışlarının iyi olduğunu ve yılın ilk çeyreğinde 78 milyon telefon, 5 milyon tablet satışı gerçekleştirdiklerini açıkladı. Teknoloji devi olan Samsung firması yaşadığı bu kötü düşüşten hızlı bir şekilde sıyrılırken, yaşanan bu düşüşün nedeni ise, 2018 senesinde giriş ve orta segmentte yer alan mobil cihazların satışının, Galaxy serisine olan ilgiyi azalttığı ortaya çıkıyor.  Samsung bu konuda yeni izleyeceği strateji ise, üst sınıf özellikleri A serisinin orta segment telefonlarında sunmak olacak. Güney Koreli teknoloji devi, yılın ikinci çeyreğin de satışların daha da artmasını bekliyor. 

Samsung, Galaxy S10 Plus İçin İlk Güncellemeyi Yayınladı

İlk Çeyreğin Düşünün Nedenleri

Samsung'un gelirindeki düşüşün bir diğer sebebi ise, bellek kategorisinde olan ürünlere yoğun ilginin bir anda durması. Geçtiğimiz yılların raporları ele alındığında bellek kategorisindeki ürünlerin, şirketin gelirinde ne kadar önemli bir rol aldığı gözle görülür şekilde fark ediliyor. Bellek kategorili ürünlere olan taleplerde azalma olması da, haliyle Samsung'u olumsuz yönde etkileyerek, sağlamış olduğu gelirin gerilemesine neden oldu. Bunun yanı sıra ekranlara olan taleplerinde azalması Samsung için bir diğer olumsuz etkenler arasında yer alıyor. Samsung yılın ikinci çeyreğinde bellek kategorisindeki ürünlerde yaşadıkları bu ani duraksamanın da düzeleceğini umuyor. Hem sunucuların, hem de flaş belleklerin satışının artmasını bekleyen şirket 250 GB ve daha üzeri hafıza kapasitesine sahip olan telefonların sayısının da artmasını beklediğini açıkladı.  Bu düşüşlerin yanında, işlemci ve modemler ürünlerinde satışlarının arttığını söyleyen Samsung, görüntü sensörlerinde ki düşüşü mevsimsel nedenlere bağlıyor. 

Galaxy Fold'a Harcanan Miktar Açıklanmadı

Samsung geçtiğimiz dönemlerde, nostajik telefonlardan esinlenmiş ve ilk katlanabilir ekranlı telefon olan Galaxy Fold'un müjdesini vermişti. Ancak bazı nedenlerden dolayı telefonun piyasaya çıkış tarihini erteleyen Samsung, finans raporunda Galaxy Fold'a yapılan harcamalara değinmedi. Şirket bu konuda sadece, telefonun birkaç hafta içerisinde çıkacağını duyuracağını söyledi. Şirket, esnek ekranları telefon üretiminin artmasıyla, ekran birimindeki bilançolarında artmasını ön görüyor.

Samsung, Galaxy Fold Sorunları Hakkında Açıklama Yaptı

Samsung ilk çeyrekte bazı olumsuzluklar yaşasa da, Galaxy S10 serisi sayesinde öne çıkmayı başarmış gibi duruyor. Bu yükselişin yılın ikinci çeyreğinde olup olmayacağını ise Temmuz ayında yayınlanacak ikinci çeyrek raporunda göreceğiz.


Samsung Galaxy S10 Serisinde Pil Yüzdesi Nasıl Açılır?Samsung Galaxy S10 Serisinde Pil Yüzdesi Nasıl Açılır?
Samsung Galaxy Fold'da Yaşanan Sorunlar Huawei Mate X'e YaradıSamsung Galaxy Fold'da Yaşanan Sorunlar Huawei Mate X'e Yaradı

PAYLAŞ