Samsung kamera için ortaklık değişimine gidebilir - Haberler - indir.com

Samsung kamera için ortaklık değişimine gidebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-09 17:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli telefon üreticisi Samsung, kamera noktasında rakiplerinin gerisinde kalmaya başladı ve Olympus ile kamera ortaklığına gitme kararı aldı. Şirket nihayet kamera noktasında ortaklığa gitme kararı aldı. Henüz söylentilere göre Kamera üreticisi Olympus ile ortaklığa gidileceği gün yüzüne çıkmış durumda. İkonik kamera üreticisi olan Olympus’un Samsung ile yapacağı telefon-kamera anlaşması teknoloji meraklılarını hiç şaşırtmamışa benziyor. Öyle ki kullanıcılar bu ortaklığın geç bile kaldığını düşünüyorlar. Somut bir açıklama henüz bulunmazken, uzmanların görüşlerine göre iki şirketin de bu ortaklığa ticari çıkart örtüşmesinden dolayı sıcak baktıkları düşünülüyor.

Koreli teknoloji şirketi, ses aksesuarları noktasında AKG ile uzun bir süredir çalışıyor. Kamera bölümünde ise kendi teknolojisini kullanırken, Samsung sonunda bu durumdan vazgeçmiş durumda.

Samsung Galaxy Z Flip 2'nin bataryası gözüktüSamsung Galaxy Z Flip 2'nin bataryası gözüktü

Samsung’dan beklenen kamera ortaklığı geliyor

Ana kamera kapsamında kayda değer bir başarı sağlasa da, telefoto, ultra geniş açılı lens gibi noktalarda rakiplerinin arkasında kalmışa benziyor. Rakipleri arasında bu alanda tek kalan Samsung ise Olympus’un DSLR kalitesine yakın lenslerini kullanması, iyi bir hamle olarak gözüküyor. İsmi Nokia N serisi gibi telefonlar ile anılmayan Zeiss’in son dönemde Vivo şirketi ile kamera alanında bir ortaklığa gittikleri ve bu kapsamda üst seviye lenslerini, Vivo’nun amiral gemisi telefonlarında kullanacaklarını öğrenmiştik. Diğer yandan OnePlus şirketi Hasselblad ortaklığı da yeni dönemde oldukça merak ediliyor. Pazardaki bir başka ikili ortaklık ise Huawei ile Leica ortaklığı oluyor.

 


Samsung ve Gorilla Glass'dan önemli ortaklıkSamsung ve Gorilla Glass'dan önemli ortaklık
Samsung Galaxy A82'nin ilk görüntüleri ortaya çıktıSamsung Galaxy A82'nin ilk görüntüleri ortaya çıktı

PAYLAŞ