Samsung kamera çıkıntısını ortadan kaldırabilir - Haberler - indir.com

Samsung kamera çıkıntısını ortadan kaldırabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-12 09:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung'un kamera çıkıntılarını yok edebilecek “Metalens” teknolojisi üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bu teknoloji sayesinde kamera lensleri çok daha ince olacak ve düz yapıda olabilir.

Son yıllarda kamera lensleri konusunda oldukça önemli bir yere gelen Samsung’un yeni bir teknoloji üzerine çalışmaya başladığı ortaya çıktı. Şirket bu teknolojiyi şimdilik gizli tutmak istese de başarılı olamadı. Geçtiğimiz günlerde Ağustos ayında düzenleyeceği “Unpacked” etkinliğinde tanıtılacak ürünler sızdırılan Samsung’un bu kez yeni kamera teknolojisi sızdırıldı.

Samsung kullanıcıların kendi işletim sistemine geçmesi için uyardıSamsung kullanıcıların kendi işletim sistemine geçmesi için uyardı

Şirketin Metalens ismini verdiği projenin amacı özel bir “Süper Lens” teknolojisi geliştirerek, bu sayede akıllı telefonlardaki kamera çıkıntılarını tamamen ortadan kaldırmak. Eğer şirket bu teknolojiyi gerçekten başarabilirse ilerleyen yıllarda kamera çıkıntıları hayatımızdan çıkabilir gibi görünüyor.

Süper Lens nedir?

Güney Kore merkezi haber sitesi The Elec’in yayımladığı bir habere göre Samsung’un üzerinde çalıştığı bu teknoloji, normal lenslerde bulunan açılı camın düz bir cam ile değiştirilerek camla mercek arasına koyulacak nano partiküllerle ışığın doğru açıda kırılmasını sağlayacak bir teknoloji. Bu sayede akıllı telefonlardaki kamera modülleri çok daha ince bir hale gelebilecek ve arka panelde yer alan kamera çıkıntıları ortadan kaldırılabilecek. Buda cihazların tasarımı açısından oldukça önemli.

Bunun yanı sıra Güney Kore merkezli teknoloji devinin geliştirdiği bu teknolojiyi sadece kendi telefonları için değil, her marka için üreteceği de aktarılan bilgiler arasında. Metalens teknolojisi hazır olduğunda şirket seri üretime geçerek bu teknolojiden diğer tüm şirketlerinde faydalanmasını sağlayacak. Elbette bu Samsung için de yeni bir gelir kapısı aralayacak.

Samsung Galaxy M52 5G’nin kamera özellikleri sızdırıldı

Şirketin bu teknolojiyi geliştirmesindeki amaç akıllı telefon kullanıcılarının daha ince ve kamera çıkıntısı olmayan telefonlar kullanmasını sağlamak.

Seul’de düzenlenen Nano Korea 2021 konferansında da önemli açıklamalar yapan Samsung Başkan Vekili Lee Shi-woo, Samsung’un kamera lenslerine “nano çıkıntılar” eklemeye çalıştığını dile getirmiş ama konu hakkında detaylı bilgi vermemişti. Bugün ortaya çıkan bilgiler sayesinde bu teknolojinin potansiyel kullanım alanları da ortaya çıkmış oldu. Şuanda gelişim aşamasında olan bu lenslerin piyasaya ne zaman sürüleceği ise henüz bilinmiyor.


Samsung Galaxy Buds 2'nin bir özelliği daha sızdırıldıSamsung Galaxy Buds 2'nin bir özelliği daha sızdırıldı
Samsung Galaxy S21 FE özellikleri netleşmeye başladıSamsung Galaxy S21 FE özellikleri netleşmeye başladı

PAYLAŞ