Samsung işlemcileri Qualcomm işlemcileri ile yeniden savaşacak - Haberler - indir.com

Samsung işlemcileri Qualcomm işlemcileri ile yeniden savaşacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-10 15:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Samsung işlemcileri denildiği zaman akla ilk gelen Exynos donanımları, son zamanlarda Qualcomm işlemcileri karşısında beklenen performansı gösteremiyor. Güney Kore temsilcisi bu duruma bir çare bulduğunu açıkladı.

Samsung işlemcileri Qualcomm işlemcileri ile yeniden savaşacak

Son zamanlarda enerji tasarrufu özelliğine çok önem veren 82 yıllık firma, 5 nm fabrikasyon süreci ile üretilen işlemcilere odaklandı. Qualcomm'a yardım etmek amacı  ile TSMC ile rekabet eden Güney Koreli şirket Samsung, rekabette yenilen taraf oldu.

Yeni Samsung ürünlerinin Türkiye’de raflara tarihler belli olduYeni Samsung ürünlerinin Türkiye’de raflara tarihler belli oldu

Siparişleri Qualcomm'a kaptıran Samsung, yeni bir işlemci fabrikası açmaya hazırlanıyor. Bu fabrika, Samsung'un üçüncü işlemci fabrikası olacak. Fizibilite çalışmaları Güney Kore'nin Pyeongtaek kentinde yapılıyor.

Söz konusu fabrikanın inşaat sürecine gelecek ay içinde başlanacak. Samsung yetkililerinin bu fabrikayı planlanan tarihten daha erken inşa etmek istediği ve Güney Koreli siyasetçilere baskı yaptığı açıklandı.

Pyeongtaek’teki en büyük işlemci fabrikasını açmak için hazırlanan Samsung, bu iş yeri için yaklaşık olarak 25.2 milyar dolar harcayacak. Üçüncü fabrikada toplam 6 adet tesis bulunacak.

Samsung'un ilk işlemci fabrikası halihazırda faaliyetlerine devam ediyor. İkinci işlemci fabrikasının önümüzdeki yıl faaliyet göstereceği ifade edildi. Üçüncü işlemci fabrikasının seri üretime 2023 yılında başlayacağı söyleniyor.

Yeni kurulacak olan fabrikada ne tür işlemcilerin üretileceği hakkında bir bilgi vermeyen Samsung, 2030 yılına kadar dünyanın en büyük işlemci markası olmak isteniyor. Peki ufukta yeni bir yatırım planı var mı?

Bu söz konusu hedefine agresif rekabet yöntemlerini kullanarak ulaşmaya çalışan teknoloji firması, 115 milyar dolar daha yatırım yapmayı planlıyor. Son olarak Samsung'un 3 tane daha işlemci fabrikası açmayı düşündüğü belirtildi.



PAYLAŞ