Samsung ile Huawei'nin Amiral Gemileri Karşı Karşıya - Haberler - indir.com

Samsung ile Huawei'nin Amiral Gemileri Karşı Karşıya

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-25 15:45:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknolojik anlamda oldukça zengin bir ay geçirdik. 20 Şubat tarihinde Samsung tarafından gerçekleştirilen etkinlikte tanıtılan Galaxy Fold, katlanabilir telefonlar arasında oldukça önemli bir yer alıyor. Bununla beraber aynı zamanda karşımıza Huawei tarafından üretilen ve MWC 2019 etkinliğinde sunulan Mate X cihazı da, katlanabilir cihazlar arasında Samsung'un karşısında yer alıyor. İkisi de katlanabilir olsa da farklı özelliklere sahip olup birbirine rakip olacak düzeyde eşsiz cihazlardır. İki cihazı da değerlendirmek gerekirse yazının devamını inceleyebilirsiniz. 

Galaxy Fold ile Mate X'in karşılaştırması

Her iki akıllı cihaz da katlanabilir ekrana sahip olma özelliği taşıyor. Oldukça güçlü fiziksel yapısı ve teknik özelliklerine sahip olan Galaxy Fold ve Mate X, kullanıcılarına üst segment performans deneyimi sunuyor. Her iki cihaz da ilk bakışta gözleri ekrana çekiyor. Katlanabilir olması diğer özelliklerden daha da dikkat çekici olması cihazların performansında değişiklik yaratmıyor.

Huawei Mate X Ortaya ÇıktıHuawei Mate X Ortaya Çıktı

Galaxy Fold, tam açık konumdayken 1536×2152 piksel çözünürlüğünde 7,3 inç büyüklüğünde ekrana sahip oluyor. Cihazı katladığınız taktirde dış yüzeye denk gelen kısım 840×1960 piksel çözünürlüğüne ve 4,6 inç ekran özelliğine sahip olacak. Her iki taraftaki ekranda da işlemlerini sorunsuz bir şekilde yürütebilirsiniz. Dış tarafta kalan kısımda yaptığınız işlemlere ana ekrandan devam etmek de mümkün olacak. Huawei tarafından üretilen Mate X dışa doğru katlanan ekrana sahiptir. Düz yani katlanmamış halde 2480×2200 piksel, 8 inç büyüklüğünde olurken katlandığı taktirde 2480×1148 piksel, 6,6 inç ve 6,38 inçlik ekran özelliklerine sahip olacak. Galaxy Fold'a göre Mate X ekran boyutu olarak daha büyük olacak. Bu sebeple ekran çözünürlüğüne göre daha yüksek.

Cihazların kamera özelliklerini değerlendirmek gerekirse, her ikisinin de harikalar yaratacağı aşikar bir durum. Galaxy Fold alışık olduğumuz kamera özelliklerinden aha farklı bir sisteme sahiptir. Ana kamerada üçlü lens sistemi vardır. f/2.2 diyafram açıklığına sahip 16 megapiksellik ultra geniş açılı lens, 12 megapiksellik ve f/1.5 – f/2.5 değişken diyafram açıklığına sahip geniş açılı lens ve 12 Megapiksel f/2.4 diyafram açıklığına sahip telefoto lens ana kamera düzenini oluşturuyorlar. Cihaz katlandığı taktirde ön kamera olarak kullanılabilen, küçük ekranın üstünde bulunan kamerada 10 megapiksellik bir sensör kullanılmış. Cihaz düz haldeyken kullanılabilen ön kamera sistemine de sahiptir. Ön kamera ise çift kamera düzeni üzerine kurulmuştur. 

Huawei Mate X cihazı ise sadece üçlü kamera sistemi doğrultusunda tasarlanmıştır. 40 megapiksel çözünürlüğünde geniş açılı ana kameraya sahip olan akıllı katlanabilir akıllı cihazda 16 megapiksellik ultra geniş açılı ve 8 megapiksellik telefoto lens yer alıyor. Bu da fotoğraf kalitenizi her zamankinden daha kaliteli boyuta getirecektir. Cihaz katlanmış pozisyonda ise çekilen fotoğrafta kişi kendisini görebilir. Galaxy Fold'da bir çok kamera sistemi varken Huawei'de az kamera çok özellik bulunmaktadır.

Galaxy Fold, Snapdragon 855 işlemci üzerine kuruludur. Cihazda 12 GB LPDDR4x RAM ve 512 GB UFS3.0 alanı bulunuyor. Mate X ise, Kirin 980 işlemci ve Mali-G76 grafik işlemcisi üzerine kurulmuştur. Bunun yanı sıra aynı zamanda 8 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanı bulunmaktadır. Galaxy Fold'un satış fiyatı yurt dışında şu an için 1980 dolar üzerinden satılmaktadır. Mate X ise, 2600 dolar üzerinden satışa sunulmuştur. 


Huawei Mate X İddialı Özellikler İle GeliyorHuawei Mate X İddialı Özellikler İle Geliyor
Samsung’un katlanabilir modeli Galaxy Fold’da kulaklık girişi var mı?Samsung’un katlanabilir modeli Galaxy Fold’da kulaklık girişi var mı?
İşte tüm detayları ile Samsung Galaxy Foldİşte tüm detayları ile Samsung Galaxy Fold

PAYLAŞ