Samsung İkinci Çeyrek'te Rekor Kırdı - Haberler - indir.com

Samsung İkinci Çeyrek'te Rekor Kırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-07 17:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Samsung'un geçtiğimiz hafta tanıttığı Galaxy S8 ailesi ile beraber şirket yükselişe geçti diyebiliriz. Galaxy S8 haricinde şirket birçok yeni teknolojisini ve yeni ürünlerinde tanıttı. Bu tanıtım haftası Samsung'a yaramış olsa ki şirket ikinci çeyrek raporlarında rekor kırdı. IBK Securities firması tarafından kullanıcılara gönderilen ve yayınlanan bir rapor ile Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus üretimiyle ile beraber ikinci çeyrek işletme karı bir rekor sınırına geldiği belirtiliyor. Bu rekor Samsung'un Galaxy Note 7'i piyasadan çektikten sonraki yaşadığı büyük bir finansal çöküntü sonrasında karlı bir toparlanma olarak adlandırılabilir.

2013 yılının üçüncü çeyreğinde yapılan geçmiş bir kayıta göre Samsung, Galaxy S4'ü piyasaya sürdüğü zamanda işletme karının 9.2 milyar dolar olduğunu bildirmişti. O zamandan sonra bu yıl ise ikinci çeyrek faaliyet karı %49 oranında artış sağlayarak 11 milyar dolar ile rekor kırdığı belirtildi. Bu hızlı büyümenin ve bu karın Galaxy S8 ve Galaxy S8+ satışlarının ve piyasaya girmesinin büyük bir payı olduğu belirtiliyor. İlk çeyrek raporlarına göre işletme, 8.9 milyar ABD doları ile dönemi bitirdi ve 7 Nisan itibariyle ilk çeyreğin sonuçları açıklanacak. Ayrıca Samsung'un OLED ekran pazarlaması da bu satışlara ek bir kazanç sağlayacak.

Ayrıca bu sene 10. Yılını kutlayan iPhone 8 ile OLED ekran kullanılması beklenen modeller için Samsung'a OLED ekran siparişleri verildiği belirtiliyordu. Apple, 95 milyon OLED paneli sipariş ettiğini belirtirken, bu grup ile beraber ilk çeyrek karı 5.5 milyar dolar ve bu çeyreğin işletme karıda konulduğunda 8.25 milyar dolar seviyelerine çıkması bekleniyor. Analistler ise müşteriler notuna göre yıl boyunca ve sonunda Samsung'un işletme karının %14 artış gösterdiğini ve %69'a a yükseleceğini söylediler.

Bakalım yeni amiral gemisi serisi Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus cihazlarının piyasaya girmesi ile beraber şirket karlarına ne derece katkı sağlayacak göreceğiz. Son olarak 21 Nisan'da satışa çıkacak olan Galaxy S8 ailesinin stok rakamı Galaxy S7'e göre iki kat fazla olacağı belirtiliyor.





PAYLAŞ