Samsung her ay 1 milyon adet katlanabilir ekran üretebilir! - Haberler - indir.com

Samsung her ay 1 milyon adet katlanabilir ekran üretebilir!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-05 22:01:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son dönemlerin en ilgi çekici teknolojilerinden biri olan katlanabilir ekran teknoloji ilerleyen yıllarda akıllı telefon pazarındaki rekabete yön verecek gibi duruyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde pazarda büyük bir yer edineceği düşünülen bu telefonların sayısı da günden güne artıyor. Bu teknolojiyi en iyi kullanan şirketlerden biri olan teknoloji devi Samsung ise her 1 milyon adet katlanabilir ekran üretmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Katlanabilir ekranlarını pazardaki diğer akıllı telefon üreticilerine satacağını da geçtiğimi ay duyuran Samsung, şuan da akıllı telefon pazarının önde gelen üreticilerinden. Şuan ayda yaklaşık 260.000 adet katlanabilir telefon üretimi yapan şirket katlanabilir ekranlı telefonlara olan ilginin artmasıyla bu sayıyı 1 milyona çıkarmayı hedefliyor.

Samsung Galaxy A41 tasarımı gün yüzüne çıktıSamsung Galaxy A41 tasarımı gün yüzüne çıktı

Samsung katlanabilir ekran pazarını domine edebilir!

Mayıs ayının sonuna kadar 600.00 adet ekran üretimine başlayacak olan şirketin 2020 senesinin sonunda ürettiği ekran sayısı 1 milyonu bulacak. Bu üretimi maksimum seviyeye çıkarmayı hedeflediğini açıklayan şirket mevcut üretimini 4 katına çıkarmayı planlıyor. Katlanabilir ekran üretimi için ek tesisler inşa etmeyi planlayan şirketin bu alanda oldukça önemli rakipleri olsa da, Samsung bu teknolojisi konusunda liderlikte ısrarcı gibi duruyor.

Samsung ilginç bir katlanabilir telefon üzerinde çalışıyor

Geçtiğimiz sene Galxy Fold’u piyasaya süren şirket ne yazık ki katlanabilir ekran teknolojisinde istediği başarıyı elde edememişti. Galaxy Fold’un ekranın tırnak darbeleriyle bile kolayca kırılabilir olması kullanıcılarda hayal kırıklığına neden olmuştu. Katlanabilir ekran teknolojisi üzerinde uzun yıllardır çalıştığı bilinen şirketin bu yıl piyasaya sürdüğü Galaxy Z Flip ise geçtiğimiz sene oluşan tüm olumsuz yargıları ortadan kaldırdı. Ultra ince cam sistemiyle hem tasarımsal açıdan daha şık, hem de daha dayanıklı olan Galaxy Z Flip’te kullanılan bu sistem, katlanabilir ekranın çizilmelere karşı çok daha dayanıklı olmasını sağlıyor.

Bu sistemi OLED ekran teknolojisiyle üreten şirketin bu hamlesi de piyasada bulunan rakiplerine karşı önemli bir üstünlük elde etmesini sağladı. Katlanabilir ekran teknolojisinde yakaladığı başarıyı en iyi şekilde elinde tutmaya devam etmek isteyen Samsung, ürettiği katlanabilir ekranla pazardaki sürekli artan ihtiyacı karşılamayı hedefliyor. Bu alanda bir liderlik savaşına hazırlandığı açıkça belli olan Güney Kore merkezli şirketin hedeflerine ulaşıp ulaşamayacağını ise zaman gösterecek.


2019'un en çok satan akıllı telefonları neredeyse hepsi Apple iPhone ve Samsung Galaxy2019'un en çok satan akıllı telefonları neredeyse hepsi Apple iPhone ve Samsung Galaxy
Samsung Galaxy A21'in tasarımı sızdırıldı!Samsung Galaxy A21'in tasarımı sızdırıldı!

PAYLAŞ