Samsung hakkında az bilinen 10 gerçek - Haberler - indir.com

Samsung hakkında az bilinen 10 gerçek

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-21 13:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bir zamanların noodle satıcısı olan ve şimdinin teknoloji devi Samsung hakkında, az bilinen 10 gerçek.

Teknoloji dünyasının en etkin isimlerinden birisi olan Samsung, ismini sürekli akıllı telefonları ile duysak da çok fazla alanda aktif durumda. Akıllı telefonların yanı sıra, TV, otonom araçlar, yazılım gibi birçok tüketici elektroniğinde, Samsung imzası görüyoruz. İlk etapta, noodle üretmek için kurulan Samsung, şimdi teknoloji dünyasının önde gelen şirketlerinden. Teknoloji devi hakkında başka neler bilmiyoruz, hep birlikte göz atalım;

Samsung'un fiyat performans olacak Galaxy A40'ın Geekbench skoruSamsung'un fiyat performans olacak Galaxy A40'ın Geekbench skoru

Samsung Galaxy S10 İçin Tanıtım Tarihi Açıklandı

  1. Güney Kore’nin milli gelirinin büyük bir kısmını, Samsung Şirketle Grubu oluşturuyor

Güney Kore menşeli Samsung, ülkenin ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyor ve gelirin büyük bir kısmını oluşturuyor. Samsung, gayri safi yurt içi hasılasının yaklaşık %16’sını karşılıyor.

Güney Kore GSYİH: 1,531 trilyon dolar

Samsung Piyasa Değeri: 281.5 milyar dolar

  1. Samsung, Korece’de üç yıldız demek

Korece anlamı üç yıldız olan Samsung’ta ki üç yıldız, gücü ve büyüklüğü simgeliyor.

  1. Şirketin en çok satan telefonu Samsung E1110

Samsung’un Galaxy serisi arasında en çok satan telefonu S4 serisi olsa da bugüne kadar çıkardığı telefonlar arasında en çok satan Samsung E1110 modeli. 2012 yılına kadar üretilen telefon, toplamda 150 milyon satış yaptı.

  1. Güney Kore Savunma Sanayi, Samsung imzası taşıyor

Kore ordusunun filosundaki savai uçakları KF-16, Samsung tarafından geliştiriliyor. Fakat Samsung, geçtiğimiz yıllarda havacılık bölümünü Kore Havacılık ve Uzay Sanayii’ye devretti.

  1. Android ve iOS çıkmadan önce, Samsung akıllı telefon üretimine başladı

Akıllı telefon sektörüne ilk adım atan isimlerden biri olan Samsung, 2001 yılında PDA telefonu SPH-i300 modelini ABD’de satışa sundu. Cihaz, Palm OS ve ABD’li operatör Sprint’e ait bir özel ağ sayesinde, konuşmalar yapabiliyordu.

  1. Şirketin en çok satan akıllı telefonu: Galaxy S4

Akıllı telefon sektöründe, en eskilerden birisi olan Samsung’un, en çok satan akıllı telefonu Galaxy S4 olmuştu. Galaxy S4 satış rakamı, 80 milyona ulaştı. Bu sayı, Galaxy S4’ün aynı zamanda en çok satan Android telefon olmasını da sağladı. En çok satan tüm akıllı telefonlar arasındaki yeri ise üçüncülük.

  1. İlk akıllı saati Samsung üretti

Son yıllarda önde gelen teknolojilerden birisi akıllı saatler. Samsung, aslında ilk akıllı saati 1999 yılında üretmişti. SPH-WP10 adlı cihaz, saati göstermesinin yanı sıra, 90 dakika telefon görüşmesi yapılmasına olanak tanıyordu.

  1. Samsung ürünlerini kendi fabrikasında üretmeyi tercih ediyor

Şirketin en büyük rakiplerinden biri olan Apple ve birçok teknoloji devi, ürünlerini Foxconn gibi üreticilere emanet ediyorlar. Samsung bunların aksine, ürünlerini kendisi üretmeyi tercih ediyor.

  1. Samsung, Android’i satın alabilecekken almamayı tercih etti

Fred Vogelstein’ın “Dogfight: How Apple and Google Went to War and Started a Revolution” adlı kitabından yapılan alıntılara bakılırsa, 2004 yılında projelerine destek olacak bir şirket arayışı içerisinde olan Android geliştiricileri, Samsung’u tercih ettiler. Andy Rubin, projeleri için Samsung’un Güney Kore’deki merkezine gittiğinde, 20 kişilik Samsung ekibinin cevabı koca bir sessizlik oldu. Rubin’in söylediğine bakılırsa, toplantı odasının dışına çıktığında, içerden kahkaha sesleri duyuldu. Ekip daha sonra Google ile görüşerek, 50 milyon dolar yatırım aldı.

  1. Samsung ilk kurulduğunda noodle üretiyordu

1938 yılında  Lee Byung-chull tarafından kurulan Samsung, kendi noodle’larını üretmek için kuruldu. Şirket, 1970 yılında ürettiği 12 inçlik televizyon ile teknoloji sektörüne giriş yaptı.


Samsung Galaxy M20 nasıl olacak?Samsung Galaxy M20 nasıl olacak?
Samsung Galaxy S10 alesi hakkında çok ilginç bilgi!Samsung Galaxy S10 alesi hakkında çok ilginç bilgi!
Samsung Galaxy Note 9 İçin Android Pie YayındaSamsung Galaxy Note 9 İçin Android Pie Yayında

PAYLAŞ