Samsung, Güney Kore LCD üretimini süresiz uzattığını bildirdi! - Haberler - indir.com

Samsung, Güney Kore LCD üretimini süresiz uzattığını bildirdi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-29 14:01:03
Editör : Ayça Aleyna Dinler
Kategori : Donanım

Samsung Electronics Salı günü yaptığı açıklamada, koronavirüs pandemisinin evde kalma eğilimleri talepte bir artış yarattığından, TV'ler ve monitörler için sıvı kristal ekran (LCD) panellerin üretimini genişleteceğini söyledi.

Samsung Display, uzantının uzunluğunun piyasa koşullarına bağlı olacağını söyledi.

Samsung Display'in Güney Kore'deki LCD üretimini belirsiz bir süre için genişletme kararı, Mart ayında daha ileri teknolojiye odaklanmak için yıl sonuna kadar tüm üretimi sona erdireceğini duyurdu.

Huawei overtakes SamsungHuawei overtakes Samsung

Samsung Display, uzantının uzunluğunun piyasa koşullarına bağlı olacağını söyledi. Ekim ayı sonlarında," kısa vadeli " bir uzatma yapmayı düşündüğünü söyledi.

Yerel medya kuruluşu IT Chosun, Salı günü daha önce yaptığı açıklamada, Samsung Electronics'in set üretim bölümünün talebi üzerine, isimsiz teknoloji endüstrisi kaynaklarına atıfta bulunarak üretimin bir yıl uzatılacağını bildirdi.

Samsung Display sözcüsü, BT Chosun raporu hakkında yorum yapmayı reddetti.

Teknoloji araştırma firması Trendforce'a göre, koronavirüs pandemisinin yol açtığı evde kalma eğilimi, yılın üçüncü çeyreğinde küresel panel talebinde yüzde 30'luk bir artışa yol açtı.

Bununla birlikte, firma, Çinli LCD üreticilerinin daha fazla üretim kapasitesinin akınının gelecek yıl bir arz fazlalığını kötüleştireceğini de sözlerine ekledi.

Samsung, hem Güney Kore hem de Çin'de LCD paneller üretmişti, ancak bu yılın başlarında Suzhou LCD üretim ünitesindeki çoğunluk hissesini Tcl'nin Çin yıldızı Optoelektronik teknoloji ünitesine sattı.



PAYLAŞ