Samsung güçlerini AMD ve ARM ile birleştiriyor - Haberler - indir.com

Samsung güçlerini AMD ve ARM ile birleştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-13 16:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli şirket Samsung’un gelecek nesil Exynos işlemcilerine yönelik bazı detaylar ortaya çıkmaya başladı. Bu noktada Samsung alanında dev isimler olan ARM ve AMD ile ortaklığa gitmeye hazırlanıyor. Bu hamle ile beraber ise köklü rakip Qualcomm’u oldukça sıkıntılı dönemler bekliyor gibi duruyor. Samsung ve AMD uzun zamandır mobil işlemci noktasında ortak çalışmalar içerisinde yer alıyorlar. Bilinene göre Samsung’un 2021’de kullanacağı ilk 5 nm işlemcisinin AMD Radeon imzalı bir grafik birimi olacak. Ancak şirket bu alanda daha büyük düşüncelere sahip durumda. Söylenenlere göre yeni kurulan Samsung, AMD ve ARM ortaklığı ile pazardaki en güçlü mobil işlemcileri üreten Qualcomm’un Samsung tarafından liderlikten edilmesi hedefleniyor.

Bu üçlüden gelecek olan ilk işlemcinin ARM performans noktasında çıtayı yükselten Cortex-X1 çekirdeği üzerine kurulacağını aktarıyor.

Hiç konuşulmayan Samsung Exynos 980 duyuruldu!Hiç konuşulmayan Samsung Exynos 980 duyuruldu!

Samsung, ARM ve AMD iş birliğine gidiyor

Diğer yandan gelecek işlemcilerde ARM tarafından Samsung’a özel mimarilerin geliştirileceği aktarılıyor. AMD’nin ise yeni nesil Exynos işlemciler için ARM’in Mali işlemcilerinden çok daha iyi GPU’lar tasarladığını aktarıyor. Bu noktada şirket yeni nesil işlemcilerinde en iyi donanımları bir araya getirme hazırlığı yapıyor. Bu durum ise son kullanıcı için oldukça iyi duruyor. Bildiğiniz üzere şirketin en güçlü işlemcisi Exynos 990, Snapdragon 865 karşısında düşük bir performans sunması ile eleştiriliyor. Birçok kullanıcı şirketin her modelini Snapdragon ile satışa sunması gerektiğini söylüyor. Galaxy Note 20’lerde yer alan Exynos 990’un performansını biraz daha artıran şirket, yeni yılda ise rakipsiz olmak istiyor.

Bu kapsamda Samsung, iş birliği ile pazarda Qualcomm’u biraz daha sıkıştırmak istiyor. Bakalım 2021 yılı ile beraber mobil işlemci pazarında ne gibi öne çıkan işlemci modelleri olacak ilerleyen dönemlerde göreceğiz.


Exynos 990 yonga seti Snapdragon 865 ile aynı perfromansa sahipExynos 990 yonga seti Snapdragon 865 ile aynı perfromansa sahip
Exynos mobil işlemci pazarında yükselişe geçtiExynos mobil işlemci pazarında yükselişe geçti

PAYLAŞ