Samsung Galaxy Z Fold 3 Bootloader kilidi nasıl açılır? - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy Z Fold 3 Bootloader kilidi nasıl açılır?

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-18 14:00:15
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Nasıl Yapılır?

Bu öğreticide, Samsung Galaxy Z Fold 3'te Bootloader yani önyükleyicinin kilidini nasıl açacağınızı anlatacağız. Önyükleyiciyi basit olarak tanımlamak gerekirse telefonlarda işletim sisteminden önce çalışan önemli bir kod parçası olarak tanımlayabiliriz. Telefonun nasıl başlatılacağı ve sistem çekirdeğinin çalışacağına yönelik kodlar bu sistemden gelir. Önyükleyiciyi bir nevi emir komuta zincirinin en üst halkası gibi düşünebilirsiniz. Önyükleyiciler her zaman bir cihaza özeldir çünkü piyasayaki tüm akıllı telefonların farklı özellikleri ve işlemcileri bulunuyor. Bu nedenle her telefon farklı bir önyükleyici sistemine sahiptir.

Önyükleyici nedir?

Diğer Android telefonlarda olduğu gibi Galaxy Z Fold 3 modelinin de kendi önyükleyicisi bulunmaktadır. Ancak bazen bir sorundan ya da güvenlik ihlalelinden kaynaklı Galaxy Z Fold 3'ün önyükleyicisini kilitlenebilir. Kilitli bir önyükleyiciye sahip telefonlarda özel ROM'ları, çekirdekleri flaş edemezsiniz ya da telefonu rootlayamazsınız. 

Samsung Galaxy Z Flip 3 performansı nasıl arttırılır?

Aşağıda cihazınızı ön yükleyiciden nasıl çıkaracağınızı anlatacağız ancak bu yöntemlerden herhangi birini yapmadan önce cihazınızın fabrika ayarlarına geri döneceğini bilmenizde fayda var. Ancak neyse ki Samsung, en azından Exynos türevlerinde, kullanıcıların önyükleyicinin kilidini açmasını çok kolaylaştırarak tüm kullanıcıların bu işlemleri yapabilmesini mümkün kıldı.

Samsung Galaxy Z Fold 3'te bootloader kilidini kolayca açmanızız için izlemeniz gereken birkaç adım var. Bunu yapmak için herhangi bir araca ihtiyacınız olmadığını da belirtelim. Kilit açma özelliği telefonda yerleşik olarak gelmektedir.

Galaxy Z Fold 3'te Bootloader Nasıl Açılır

Uyarı: Önyükleyicinin kilidini açtığınızda dahili depolama hafızanızdaki tüm uygulamalar, dosyalar, fotoğraflar ve videolar dahil olmak üzere telefonunuzdaki tüm veriler sileneceği için öncesinde verilerinizi yedeklemenizi öneririz. 

  1. Telefonunuzun kilidini açın ve Ayarlar menüsünü açın.
  2. Menüden Telefon Hakkında -> Yazılım Bilgileri seçeneğine kunun.
  3. Yapı Numarasını bularak yedi kez hızlıca dokunun. Bu, Geliştirici Seçeneklerini etkinleştirecektir.
  4. Ayarlar menüsüne geri dönerek Geliştirici Seçenekleri'ni seçin.
  5. OEM Kilit Açma adında bir yazı karşınıza çıkacak. Buraya tıklayarak önyükleyicinin kilidinin açılmasına izin verin ve Geçişe dokunun. 
  6. Şimdi güç düğmesini basılı tutun ve cihazı kapatın.
  7. Telefonunuzu bir USB kablosuyla bir bilgisayara bağladıktan sonra ses açma ve ses kısma düğmelerini basılı tuttuğunuzda cihazınız otomatik olarak İndirme Modunda açılacaktır.
  8. Telefon bir Uyarı ekranı gösterecektir. Bu ekran geldiğinde ses açma düğmesine bir kez daha basın ve basılı tutun.
  9. Telefon bir Unlock Bootloader gösterirse sesi açma düğmesini basılı tutun. Bu ymntemin önyükleyicinin kilidini açtıktan sonra telefonunuzdaki tüm veriler sileceğini unutmayın.
  10. Telefon otomatik olarak yeniden başlatılacaktır. Telefonunuzu bir WiFi ağına bağlayın ve kurulumun geri kalanını şimdilik es geçin.
  11. Telefon> Yazılım Bilgiler> Ayarlar  menüsüne gidin ve hızlı bir şekilde 7 kez dokunun. Yapı Numarası'na  etkinleştirmek için  Geliştirici Seçenekleri'ne gidin ve OEM kilidi açın.

Bu işlemlerin ardından Samsung Galaxy Z Fold 3'ünnüzün önyükleyicisinin kilidi açılacaktır. İşlem sonrasında telefon tamamen fabrika ayarlarına döneceğini bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Ancak kurulum yaptıktan sonra cihazdan hala ilk açtığınızdaki verimi alamıyorsanız mutlaka bir yetkili servise başvurmanızı öneririz.





PAYLAŞ