Samsung Galaxy Z Flip'in DxOMark puanı hayal kırıklığı yarattı - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy Z Flip'in DxOMark puanı hayal kırıklığı yarattı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-04 15:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

DxOMark ekibi, Samsung'un şubat ayı içerisinde duyurmuş olduğu katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip'in ön kamerasını ele aldı. Bu telefonla 1.500'den fazla fotoğraf ve 2 saatten fazla da video çekimi gerçekleştiren DxOMark ekibi, Galaxy Z Flip'i Samsung'un orta segment telefonu Galaxy A71 ile aynı kefeye koydu.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, şubat ayı içerisinde düzenlemiş olduğu bir etkinlik ile 2020 yılındaki ilk amiral gemisi telefon ailesi Galaxy S20'yi ilan etti. Fakat şirket, düzenlemiş olduğu bu etkinlik kapsamında yeni amiral gemisi akıllı telefonlarının yanı sıra katlanabilir ekranlı ikinci akıllı telefonu Galaxy Z Flip'i de ilan etti.

Huawei FreeBuds 3i aktif gürültü engelleme özelliğiyle satışa çıkıyorHuawei FreeBuds 3i aktif gürültü engelleme özelliğiyle satışa çıkıyor

Samsung Galaxy Z Flip, 6.7 inç AMOLED ekrana, Snapdragon 855+ işlemciye, 8 GB RAM'e, 256 GB depolama alanına, 10 MP ön kameraya ve 12 MP'lik de iki tane arka kameraya sahipti. Ancak telefonun katlanabilir yapısı bütün bu özelliklerin önüne geçmişti.

DxOMark ekibi, Samsung Galaxy Z Flip'in ön kamerasının nasıl bir deneyim sunduğunu test edebilmek için iç ve dış ortamda 1.500'den fazla fotoğraf ve saatten uzun süre video çekimi gerçekleştirdi. Yapılan çalışmaların sonucunda da Galaxy Z Flip'in genel ön kamera performansı ortaya çıktı. DxOMark ekibi, Galaxy Z Flip'e yalnızca 83 puan verdi.

Samsung Galaxy Z Flip DxOmark Ön Kamera Puanı

DxOMark, Galaxy Z Flip'in ön kamerasının fotoğraf çekim yeteneğine 82, video çekim yeteneğine de 86 puan veriyor. Tüm bu puanlar bir araya geldiği zaman ise 83 puanlık nihai sonuç ortaya çıkıyor. Bu puan, Galaxy Z Flip'in Samsung'un orta segment yeni telefonu Galaxy A71 ve Apple'ın iPhone XS Max modeliyle aynı performansta bir ön kameraya sahip olduğunu ortaya koyuyor.

DxOMark ekibinin konu ile ilgili açıklamalarında Galaxy Z Flip'in neredeyse her türlü ortam çekiminde orta halli performans sağladığı söyleniyor. Platformun iddiasına göre kontrast daima sabit ve gün ışığında ise çekimlerde bazı sararmalar meydana geliyormuş. Ayrıca telefonun ön kamerasındaki pozlama, odaklama, doku ve bokeh yeteneklerinin de Galaxy S20 Ultra gibi amiral gemisi modellerin altında kaldığı belirtiliyor.

Samsung Galaxy Z Flip'in ön kamerası ile çekilmiş olan bir fotoğraf

DxOMark'a göre Galaxy Z Flip'in ön kamerası, iyi ortam koşullarında dahi beklenen kaliteyi veremiyor. Platform, katlanabilir ekranlı bu akıllı telefonun gün ışığı altında bile ayrıntıları gösteremediğini ifade ediyor. Ayrıca özellikle özçekim esnasında bu kameranın yeterli kalitede pozlama yapamadığı belirtiliyor. Ten rengi konusunda da isteneni veremiyor.

Galaxy Z Flip'in ön kamerasının video çekim özelliği ile ilgili olarak da konuşan platform yetkilileri, akıllı telefonun dış ortamda iyi olduğunu ancak iç ortamda çekilen 4K videoların bazı nesne detaylarını kaçırdığını söylüyor. Ayrıca çok yakın ve çok uzaktaki nesnelerde de detaylar kayboluyormuş. Ayrıca DxOMark ekibi, bu akıllı telefonun hareketli nesneleri kaydederken ufak tefek sorunlar yaşadığını ileri sürüyor.

 


Apple’ın akıllı gözlük tasarımı beklentileri karşılayacakApple’ın akıllı gözlük tasarımı beklentileri karşılayacak

PAYLAŞ