Samsung Galaxy Z Flip 3'ün yenilenmiş olup olmadığı nasıl anlaşılır? - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy Z Flip 3'ün yenilenmiş olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-18 16:00:13
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Nasıl Yapılır?

Samsung Galaxy Z Flip 3 5G'niz yenilenmiş mi yoksa yepyeni mi? Bu telefonu satın aldığınız anda araştırmanız tavsiye edilen bir konu. Nereden satın aldığınızın bir önemi yok, üçüncü taraf bir satıcı veya resmi şirket mağazalarından satın aldığınız telefonun, bu durumda Galaxy Z Flip 3 5G'nin yenilenmiş olup olmadığını kontrol etmek her zaman iyi bir fikirdir.

Yenilenmiş telefonlar nelerdir?

Yenilenmiş bir telefon en basit tanımıyla belirli bir sorun nedeniyle kullanıcı tarafından mağazaya geri gönderilen cihazlardır. Örneğin bir müşteri yepyeni bir telefon aldığınızı ve belirli bir süre kullandığınızı düşünün. Bir süre sonra telefonda bir sorun çıkıyor ve sizde cihazı alırken size tanınan garanti kapsamında tamir ettirmek için telefonu mağazaya geri gönderiyorsunuz. Ve mağazada cihazınızı sıfırıyla değiştiriyor. Mağazaların arızalı cihazı aldığında, sorunu zamanında gidermeye çalışmak yerine kullanıcıya başka bir telefon vermesi genelde teknoloji devlerinin sıklıkla başvurduğu bir yöntemdir.

Samsung Galaxy Z Flip 3 kurtarma moduna nasıl alınır?Samsung Galaxy Z Flip 3 kurtarma moduna nasıl alınır?

Bazı mağazalar kullanıcılardan arıza nedeniyle geri alınan bu cihazları topladıktan sonra yeniden satışa çıkarmak için onarır. Telefonlar tekrar satışa sunulmadan önce, ekran, pil, şarj bağlantı noktası, anakart ve diğer her şey dahil her şeyin yolunda olup olmadığı iyice kontrol edilir. İkinci kez satışa çıkarılan bu telefonlara yenilenmiş telefonlar deniyor. Cihazı satın aldığınız mağazanın size bu konuda uyarı yapması gerektiğini unutmayın.

Samsung Galaxy Z Flip 3 performansı nasıl arttırılır?

Kısaca yenilenmiş telefonlar, bir sorun nedeniyle geri gönderilen, onarılan ve ardından tekrar satışa sunulan cihazlardır.

Samsung Galaxy Z Flip 3 5G'nizin yenilenmiş olup olmadığı nasıl kontrol edilir?

Yenilenmiş telefonlar genellikle yeni telefonlardan daha ucuzdur ve satıcılar yasalar gereğince satılan telefonların yenilenmiş olduğunu belirtmek zorundadır. Ama zaman zaman, yenilenmiş telefonları yeni olarak işaretleyerek satarak kar elde etmeye çalışan mağazalar da olabilir. Bu yüzden dikkatli olmalı ve cihazınızı güvenilir bir mağazadan satın almadıysanız, telefonunuzun yenilenip yenilenmediğini kontrol etmelisiniz

Neyse ki Galaxy Z Flip 3 5G'nizin yenilenip yenilenmediğini öğrenmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

  1. Google Play Store'u açtıktan sonra " Phone INFO " adlı bir uygulamayı indirin. Bu uygulama CPU, kamera modülü, telefon modeli, frimware ve  Yenileme durumu gibi telefonunuzla ilgili farklı istatistikleri ve ayrıntılı bir şekilde gösteren Samsung telefonlar için popüler bir uygulamadır.
  2. Yüklendikten sonra uygulamayı açın. General, CSC Code, Firmware gibi birkaç farklı sekme karşınıza çıkacaktır. Bu seçeneklerden birine yanlışlıkla tıklamamaya özen gösterin.
  3. Ekranın sol üst köşesindeki yer alan üç küçük çizgiye tıkladıktan sonra Yenileme Kontrolü'ne dokunun.
  4. Uygulama telefonu tarayacak ve sonucu gösterecektir.

“Tebrikler! Telefonunuz ORİJİNAL” yazısı karşısınıza çıkıyorsa içiniz rahat olabilir çünkü telefonunuz gerçekten yeni demektir. Ancak Galaxy Z Flip 3 5G'nizin orijinal olmadığını söylüyorsa, yenilenmiştir. Bu durumda size telefonu satan mağaza ile görüşmenizde ve cihazın orijinalini talep etmenizde fayda var.



PAYLAŞ