Samsung Galaxy Watch 4 tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy Watch 4 tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-12 18:00:14
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Güney Kore merkezli şirket Samsung, bugün internet üzerinden yayınladığı Unpacked etkinliğinde yeni akıllı saatlerini, Galaxy Watch 4 serisinin tanıtımını yaptı. Seri içerisinde Galaxy Watch 4 ve Galaxy Watch 4 Classic şeklinde iki farklı seçenek bulunuyor. 

Samsung, bu yeni akıllı saat sersini tamamen yeniden tasarlamasıyla dikkat çekiyor. Yeniden tasarlanan platform ve kullanıcı arayüzü, yepyeni bir işlemci, güçlendirilmiş donanım, yüksek çözünürlüklü ekran, öncekilere göre karmaşık yapıda sensörler, bütüncül bir kullanım, Galaxy ekosistemi ile kuvvetlendirilen bağlantılar, Galaxy Watch 4 serisinin esas yenilikleri arasında yer alıyor. 

Galaxy S21 serisi Samsung'u mutlu etmiyorGalaxy S21 serisi Samsung'u mutlu etmiyor

Galaxy Watch 4 serisi daha sportif detaylar doğrultusunda tasarlanmıştır. Bu akıllı saatin 40 mm ve 44 mm olmak üzere iki farklı boyutu bulunuyor. Bunun yanı sıra alüminyum gövde yapısına sahiptir. Diğer model ise Galaxy Watch 4 Classic ise adından da anlaşılacağı üzere klasik detayların ağırlıklı olduğu modellerdir. Dairesel şeklinde olan ekranın etrafında bezel halkalar yer alıyor. Galaxy Watch 4 Classic'in 42mm ve 46mm olmak üzere iki farklı boyutu bulunuyor. Bunun yanı sıra paslanmaz çelik gövdesi ile de kaliteli bir duruş sergiliyor. Her iki model için farklı renk seçenekleri vardır. 

Galaxy Watch 4’ün 40mm versiyonunda 1.19 inç, 396 x 396 ekran özelliği vardır. 44mm seçeneğinde ise 1.36 inç, 450 x 450 ekran vardır. Galaxy Watch 4 Classic’in 42mm ve 46mm seçeneklerinde sırasıyla aynı büyüklükte ve çözünürlükte ekranlar yer alıyor. Ekranın piksel yoğunluğu ise 330ppi'dir. Samsung, Galaxy Watch 4 serisinin resmi olmasından hemen önce giyilebilir ürünlere özel bir Exynos W920 yonga setinin duyurusu gerçekleşmişti. 5nm tabanlı olan bu işlemciyi ilk olarak ise Watch 4 ve Watch 4 Classic adlı cihazlarda görmek mümkündür. Samsung'un her iki cihazında da 1.5 GB RAM ve 16 GB şeklinde dahili hafıza yer alıyor. Bu geniş depolama alanı daha çok akıllı saat uygulamasına ve müzik parçalarına imlan veriyor. Pil büyüklükleri saatlerin boyutlarına göre farklılık gösterebilir. Bunlar; 247 mAh (4 – 40mm,  4 Classic – 42mm) ve 361 mAh ( 4 – 44mm, 4 Classic – 46mm) olarak veriliyor.

Galaxy Watch 4 ve 4 Classic, daha gelişmiş sağlıklı bir yaşam ve egzersiz özellikleri ile de beğeni kazanıyor. Bunları da geniş bir sensör çerçevesinde sağlıyor. İvmeölçer, barometre, jiro sensör, jeomanyetik sensör, ışık sensörü gibi klasik sensörlerin yanında Samsung BioActive Sensor şeklinde adlandırılan karma bir sensör yer alıyor. Bu, optik kalp hızı sensörü, elektriksel kalp sensörü ve bioelektrik, empedans analiz sensörü bir aada kullanılıyor. Bu özellikler sayesinde saatin gövde kalınlığının biraz daha ince olması sağlanıyor. Galaxy Watch 4 ve 4 Classic; kalp hızı ölçümü, EKG ve bunun gibi daha pek çok akıllı saate yer alan sağlık özelliklerinin yanı sıra Vücut Kompozisyonu özelliğine de sahiptir. Bu özellik ile beraber vücudunuzdaki yağ, kas, su ve bunun gibi bileşenlerin oranını, ağırlığını öğrenmeniz mümkündür. Geniş bir alan yayılmış olan egzersiz takibi ve grup mücadeleleri de akıllı saatlerin özellikleri arasında yer alıyor. Uyku skoru özelliği ile ne kadar kaliteli bir uyku süreci geçirdiğinizi de takip edebilirsiniz. 

Galaxy Watch 4 ve Watch 4 Classic Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi

Türkiye’de 1 Eylül tarihinden sonra satışa çıkacak olan Galaxy Watch4 ve Galaxy Watch4 Classic, 22 Eylül’de de genel olarak satışa sunulacak. Her iki akıllı saat de şık ve ikonik bir görünüme ve önceki serilerden daha ince bir çerçeveye, daha fazla kayış seçeneğine ve kişileştirilmiş kadranlara sahiptir. Bu sayede kullanıcılar kendi tarzlarını kolaylıkla ortaya çıkarabilirler. Akıllı saatlerin Bluetooth sürümlerinin tavsiye edilen KDV dâhil satış fiyatları ise şu şekilde:

  • Galaxy Watch4 Classic 46mm: 2.999 TL
  • Galaxy Watch4 Classic 42mm: 2.799 TL
  • Galaxy Watch4 44mm: 2.399 TL
  • Galaxy Watch4 40mm: 2.199 TL



Samsung Galaxy Buds 2'nin kutu açılışı sızdırıldıSamsung Galaxy Buds 2'nin kutu açılışı sızdırıldı
Samsung yeni çıkaracağı ürünlerinin Avrupa fiyatlarını açıkladıSamsung yeni çıkaracağı ürünlerinin Avrupa fiyatlarını açıkladı
Samsung Galaxy A52s modeli gözüktüSamsung Galaxy A52s modeli gözüktü

PAYLAŞ