Samsung Galaxy telefonlarda karanlık mod neden rastgele kapanıyor? - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy telefonlarda karanlık mod neden rastgele kapanıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-16 13:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Samsung'un One UI 2.0 arayüzü bulunan Galaxy cihazlarında Google'ın karanlık modundan kaynaklanan bir hata olduğu ortaya çıkarıldı. Hata, telefonun Google uygulamalarına girişi esnasında rastgele bir şekilde karanlık mod uygulamasının kapanmasına sebep oluyor.

Samsung'un Galaxy akıllı telefonları, özellikle yazılım söz konusu olduğu zaman daima beğenilmiştir. Piyasada yer alan Android arayüzlerde en iyiler arasında gösterilen One UI, her ne kadar pek çok özellik barındırıyor olsa da son dönemlerde sık sık sorunlarla adından söz ettirmeye başladı. 

Samsung Galaxy Fold Lite modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyorSamsung Galaxy Fold Lite modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor

Google'ın Android 10 ile birlikte geçmiş olduğu karanlık mod özelliği, pek çok akıllı telefon üreticisini zor duruma sokmaya devam ediyor. Aslında Google'ın bu özelliğinin dışında Samsung gibi bazı firmalar arayüzlerine karanlık mod özelliğini eklemişti. Sonrasında Android 10 ile standart olarak gelmeye başlayan karanlık mod özelliği, görünen o ki Galaxy cihazlarda ciddi sorunlarla karşılaşıyor.

Samsung Galaxy telefonlarda karanlık mod rastgele olarak kapanıyor

Bir Reddit kullanıcısı, karanlık modun Samsung Galaxş S20 cihazında Google ve Google Asistan uygulamalarında iken düzensiz bir biçimde çalıştığını ifade etti. Bunun ardından başka bir kullanıcı da bu ifadeyi destekleyen açıklamada bulundu fakat sonrasında uygulamanın yeniden çalışmaya başladığını da açıklamasına eklemeyi ihmal etmedi. İlk olarak yalnızca Galaxy S20 cihazlarda görülen bir sorun olduğu var sayılan bu hatanın, daha sonra Galaxy A70 cihazlarda da görüldüğü ortaya çıktı. Bunun ardından bu hatanın Galaxy 20 Plus’ı da kapsadığı ortaya çıktı. 

Wcctech’ten Furkan Shadid, cihazını güncelledikten ve yeniden başlattıktan sonra sorunun çözüldüğünü, ancak daha sonrasında yeniden aynı hatayla karşılaştığını söyledi. Bu hatanın Samsung’un karanlık mod yazılımında değil, Google’ın yazılımında olduğu görülüyor.



PAYLAŞ