Samsung Galaxy SmartTag tanıtıldı - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy SmartTag tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-15 20:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung, geçtiğimiz saatlerde gerçekleştirmiş olduğu etkinlik ile beraber Samsung Galaxy S21 ailesini resmi olarak tanıttı. Tanıtım ile beraber Samsung Galaxy SmartTag ürünü de tanıtıldı. Şirketin bu yeni teknolojik ürününün detayları ve ne işe yaradığı da belli oldu. Samsung Galaxy SmartTag, Samsung’un temel olarak baktığımız zaman Tile benzeri bir aksesuarı diyebiliriz. Özellikle kaybolmaması gereken ürünlere takılarak takip edilmesi sağlanıyor. Daha çok çanta ve bavul gibi ürünler için oldukça faydalı olacak olan bu takip cihazı oldukça ufak yapıda gelirken, 220 mAh pili ile tam 280 günlük bir pil ömrü sunuyor. Oldukça düşük bir enerji tüketen model Bluetooth 5.0 LE temelli bir bağlantıya sahip durumda.

Tanıtım videosunun yayınlandığı Galaxy SmartTag, Android 8 ve üzeri tüm Samsung akıllı telefonlar ile uyumlu olarak çalışıyor. Tüm ayarlar SmartThingsFİnd uygulaması üzerinden yapılan bu ürün, objelerin uzaklığını uygulama üzerinden görsel olarak gösterebiliyor ve isterseniz ses de verebiliyor.

Samsung SmartThings Find'ı kullanıma sunduSamsung SmartThings Find'ı kullanıma sundu

Samsung Galaxy SmartTag tanıtıldı

Takip aksesuarının üzerinde yer alan buton ile konum paylaşımı yapılıyor ve yakınlarına bilgi gönderiyor. Bu buton ayrıca bağlı Samsung cihazlarıı kontrol etmek mümkün olacak. Türkiye’de de resmi olarak satışta olması beklenilen Galaxy SmartTag, Galaxy Find ağı ile kullanımdaki Samsung telefonlar üzerinden yayılan sinyal ile takip yapıyor. Milyonlarca Galaxy telfonun tarama sürecine gizliliğin ihlal edilmeden takip ile konumlandırma kilit görünüyor. Plastik bir gövdeye sahip olan bu ürün oldukça hafif yapıda olurken suya karşı ise dayanıklı geliyor. Uçtan uca şifreleme sistemine sahip olan SmartTag, Avrupa’da 30 dolar fiyat etiketiyle satışta olacak. SmartTag için ise şuan için dört farklı renk seçeneği karşımıza çıkıyor.

Bu gibi aksesuar hamleleri görmeye devam edeceğiz gibi duruyor. Öyle ki Apple’ın da iOS kodlarında eşyaları kaybetmemeye yönelik bir ürünün ortaya çıktığı geçmiş dönemlerde biliniyor. Bu noktada U1 çipine sahip Apple’dan da bir takip cihazının önümüzdeki dönemlerde tanıtılması bekleniyor. iPhone 11, iPhone 12 ve yeni Apple Watch cihazlardaki UWB desteği ile beraber konum belirleme noktasındaki yüksek doğruluk bu ürünün geleceğini de akıllara getiriyor.  


Samsung'un kayıp cihaz bulucu Smarthings uygulaması ortaya çıktıSamsung'un kayıp cihaz bulucu Smarthings uygulaması ortaya çıktı

PAYLAŞ