Samsung Galaxy S8'ler Hızlı Şarj Özelliğini Kaybetti - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy S8'ler Hızlı Şarj Özelliğini Kaybetti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-05 21:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Samsung şirketi yeni bir polemik ile gündeme geldi. Şirketin son amiral gemisi serisi olan Galaxy S8 ve Galaxy S8+ kullanıcılarının cihazlarına yaptıkları son güvenlik güncellemesi sonrasında telefonlarının hızlı şarj özelliğinin çalışmadığını iddia ettiler. Samsung tarafından güvenlik güncellemeleri bölge şeklinde parça parça yayınlanmakta ve bu sebepten ötürü Ekim ayı güvenlik güncellemesinde bazı hatalar ve güncellemenin geç ulaştığı bölgelerde ise Aralık ayında yeni güncelleme detayları ortaya çıkmaktadır. Kullanıcılar tarafından forum sitelerine ve sosyal medya paylaşımlarına göre Galaxy S8 ve Galaxy S8+ cihazları Ekim ayı güvenlik güncellemesi sonrasında 'hızlı şarj' özelliği devre dışı kalmış durumda.

Samsung kullanıcıları için büyük bir sorun teşkil eden bu durum sonrasında ifade edilenlere göre normal şartlarda kullanıcılar 'Adaptive Fast Charging' teknolojisi ile 1-1.5 gibi bir saatte bir günü tamamlayan şarj depolarını doldurabiliyorlardı. Fakat yaşanan sorunlarla alakalı yapılan paylaşımlara göre güncelleme sonrasında Galaxy S8+ modellerinin şarj dolum süreleri altı saate kadar yükselmiş durumda olduğu gözüküyor. Samsung cephesinden konu ile alakalı henüz resmi bir açıklama gelmiş olmasada, sorunun nedeni yada ne zaman çözüleceği hakkında bir bilgi yer almıyor.

Ancak Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modellerinde yaşanan bu sorunların bir yazılımsal güncelleme ile olduğu düşünülüyor. Bu sebepten ötürü yakın zamanda gelecek olan iyileştirme güncellemesi ile bu sorunun ortadan kalkması bekleniyor.





PAYLAŞ