Samsung Galaxy S8'inizi Hızlandırmak İçin 10 Yol - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy S8'inizi Hızlandırmak İçin 10 Yol

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-23 00:38:52
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

2018'de yeni cihazını tanıtmaya hazırlanan Samsung, 2017 yılı içerisinde teknoloji dünyasına Galaxy S8 modelini katmıştı. Markanın, en güncel cihazı olan Galaxy S8 şu an Samsung'un en hızlı cihazı olsa da, zamanlar her akıllı telefonda olduğu gibi işlemci gücü azalabiliyor. Bu da cihazın yavaşlamasına neden oluyor. Samsung Galaxy S8 cihazınızda böyle bir peoblemle karşı karşıya kaldıysanız, uygulayacağınız 10 yöntem cihazınızı hızlandırmanız yardımcı olacaktır.

  1. Ekran çözünürlüğünü değiştirin

Cihazın performansını azaltan noktalardan birisi, S8'in 2K ekran çözünürlüğüne sahip olması. Ekran çözünürlüğü değerlendirildiğinde oldukça iyi bir orana sahip. Fakat cihazınızın daha iyi çalışmasını istiyorsanız, bu çözünürlükte değişiklik yapabilirsiniz. Bunu; "Ayarlar>Ekran>Ekran çözünürlüğü" seçeneklerinden değiştirebilirsiniz.

  1. Widgetları kaldırın

Wigdetlar, ana ekranda yardımcı olsa da, batarya süresini oldukça kısaltıyor ve performansı da etkiliyor. Bunun yanı sıra sizin kontrolünüz dışında çalışması nedeniyle internetinizi de sürekli kullanıyor olması nedeniylei Wigdetlar'ları kaldırmanız her anlamda sağlıklı olabilir.

  1.  Performans modunda değişiklik yapın

Galaxy S8'in oldukça yüksek bir performansa sahip olduğu düşünüldüğünde, Samsung'un ayrıca eklediği performans modunda düşüğü seçebilirsiniz. Aksi takdirde cihazınız daha fazla batarya gücüne ihtiyaç duyacaktır.

  1. Kullanılmayan uygulamaları kaldırın

Uygulamalar, cihazınızda belli bir yer kapladığından, cihazınızı zorlayabilmektedir. Bu nedenle kullanmadığınız uygulamaları kaldırmanız cihazınızın rahatlamasını sağlar.

  1. Önbelleği temizleyin

Sürekli olmasa da belli aralıklarla önbelleğinizi temizlemeniz, S8'in yararına olacaktır. Bunun için, Samsung'un S8'e yerleştirdiği yardımcı uygulamadan yararlanabilirsiniz. Bu uygulamaya "Ayarlar>Cihaz bakımı" kısmındaki Optimize et seçeneğinden ulaşabilirsiniz.

  1. İndirme Yükselticiyi Aktif Edin

Genel anlamda ülkemizde var olan internet hızının düşük olması, S8'de çözüme kavuşuyor. İndirme işlemi yaptığınız esnada, Samsung S8 cihazınızda hem mobil veri hem de kablosuz ağı kullanmanıza izin veriyor. Bu da daha hızlı indirme yapılmasını ve bağlantılı olarak daha kısa süre güç tüketimini sağlıyor.

  1. Geliştirici seçeneklerini aktifleştirin

Bunu yapmak tamamen kullanıcıların isteğine kalmıştır. Geliştirici seçeneklerini aktifleştirmek, probleme de neden olabilir fakat bundan sonrasında izleyeceğiniz adımlar için geliştirici seçeneklerini  aktifleştirmek gerekiyor. Eğer 'bunu yapmak istiyorsanız' Ayarlar>hakkında>yazılım bilgilerine girin. Buradan buradaki yapı numarasına 7 kez dokunun ve geliştirici seçeneklerini aktif hale getirin.

  1. Animasyonları Azaltın

Menü geçişlerini daha afili gösteren animasyonlar, güç tüketimini de arttırır. Bu nedenle geliştirici seçeneklerinden animasyonların ayarlarını değiştirebilirsiniz.

  1. Arka Plan İşlemlerini Sınırlandırın

Arka planda sizin kontrol ettiğiniz ve edemediğiniz arka plan işlemleri, cihazınızın gücünü tüketir. Bir kısmını siz kapatsanız da bir kısmına müdahale edemezsiniz. Fakat geliştirici seçeneklerinden istediğiniz gibi arka plan işlemlerinde sınırlandırma yapmanız mümkün.

  1. Etkinlikleri Sonlandırın

Android'de bulunan birden çok uygulamayı bir anda kullanma özelliği, RAM kullanımını arttırır. Bunu, geliştirici ayarlarından "Etkinlikleri sürdür" yazısındaki tiki kaldırarak sonlandırabilirsiniz.





PAYLAŞ