Samsung Galaxy S8'de pil ömrünü uzatmak için 10 ipucu - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy S8'de pil ömrünü uzatmak için 10 ipucu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-23 11:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Piyasaya sunulduktan çok yüksek satış rakamları ile Samsung'un Türkiye'de en başarılı olduğu modellerden birisi olmayı başaran Samsung Galaxy S8, yüksek kullanım oranlarına sahip. Yüksek batarya kapasitesine ek olarak performansı ve verimliliği artırmak isteyen kullanıcılar, birkaç küçük ayarlama ile daha iyi ve daha uzun süre şarj ihtiyacı olmadan telefonunu kullanabilir. 

Samsung Galaxy S8’de pil ömrünü uzatmak için 10 İpucu

Samsung Galaxy S8 ve Note 8'e videolu kilit ekranı!Samsung Galaxy S8 ve Note 8'e videolu kilit ekranı!

İşte telefonunuzdaki batarya kullanım sürelerini daha da uzatmanızı sağlayacak ipuçları.

Karanlık tema ve duvar kağıdı kullanma

AMOLED bir ekrana sahip olan telefonda, özellikle beyaz renkli arka planlar ve uygulamalar kullanmak batarya tüketimini arttıracaktır. Bu nedenle telefonda tercih edilen temalarda olabildiğince koyu renkli temaların tercih edilmesi ve arka planda kullanılan duvar kağıdının da düz siyah renk olması batarya kullanımını doğrudan düşürür.

Düşük ekran çözünürlüğünü kullanma

Galaxy S8 modelinde kullanıcıların ekran çözünürlüğünü ayarlaması mümkün. Bu aşamada daha düşük çözünürlükler tercih edilerek bataryada verimlilik arttırılabilir.

Ekranı kısa sürede kapatma

Telefon kullanılmadığı durumlarda belirli bir kapanma süresi vardır ve bu süre geçtikten sonra ekran kapatılır. Bu süre ne kadar kısa tutulursa batarya tüketimi o kadar az olur.

Konum servisini kapatma

Konum servisi kullanıldığında mevcut konum sürekli güncellendiğinden dolayı arka planda çalışır ve batarya tüketimi fazla olur. İhtiyaç duyulmadığı süre boyunca konum servisinin kapatılması fazladan tüketimi önler. 

Ekran parlaklığı 

Galaxy S8 modelinde yer alan güç monitörü, telefon bataryası için optimizasyonun daha başarılı şekilde yapılmasını sağlar. Mevcut özellikten yararlanmak isteyen kullanıcılar monitör özelliklerini kullanarak ekran parlaklığını ideal seviyeye alabilir.

Telefonu optimize etme

 Galaxy S8’de optimizasyon ve telefon sağlığının iyileştirilmesi adına özel bir uygulama bulunmaktadır. Cihaz bakımını yapılmasını sağlayan bu uygulamayı kullanarak belirli aralıklar ile telefon kontrol edilmelidir.

Uygulamaları uyku durumuna alma

Uygulamaları çok sık kullanmadığınız durumlarda, uygulamalar için geliştirilmiş olan uykuya alma özelliğini kullanabilirsiniz. Bu sayede ihtiyaç duyduğunuz anda uygulamaları kullanabilirken ihtiyaç duymadığınız anlarda uygulamaların pasif duruma gelmesini sağlayabilirsiniz.

Aygıt aramayı kapatma

Yakındaki cihaz adıyla farklı bir özelliği bulunan Galaxy S8 modelinde bu özellik çoğu kullanıcı tarafından kullanılmaz. Ancak uygulama açık olduğu süre boyunca çevredeki diğer cihazları aramaya çalışacağından dolayı güç tüketimini arttırır. Gerekli olmadıkça özelliğin pasif duruma getirilmesi gerekir.

Kullanılmayan uygulamaları silme

Telefonun ilk kullanılmaya başlandığı andan itibaren tüm uygulamalar kullanılmaz. Daha sonradan yüklenen uygulamalar başta olmak üzere kullanılmayan uygulamaları silinmelidir.

Güç tüketen uygulamaları tespit etme

Telefonda yer alan güç tüketim kontrolü özelliği, telefonda aşırı güç tüketen uygulamaların bulunmasını sağlar. Mevcut özellikten yararlanarak aşırı güç tüketen uygulamaları belirleyebilir ve bu uygulamalar için farklı çözümler getirebilirsiniz.



PAYLAŞ