Samsung Galaxy S8 Toplam Üretim Maliyeti - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy S8 Toplam Üretim Maliyeti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-25 12:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Samsung'un amiral gemisi ailesi olan Galaxy S8 serisi, geçtiğimiz Cuma gününde ülkemiz dahil birçok ülkede aynı anda satışa sunuldu. Özellikle ülkemizde satışa çıkmadan hemen önce satış fiyatlarında indirime gidilerek Galaxy S8'in 3999 TL'den Galaxy S8 Plus'ın ise 4449 TL'den satılacağı belirlendi. Özellikle ülkemizde bu fiyatların oldukça uçuk rakamlarda olması, güncel vergi ve döviz kurlarından ötürü olsada Samsung'a bu cihazın maliyetininde oldukça yüksek rakamlara denk geldiği ifade ediliyor. Son çıkan bilgilere göre Samsung'un amiral gemisi serisi olan Galaxy S8'i üretirken harcadığı maliyet ortaya çıktı.

Popüler analiz şirketi olan IHS Markit tarafının paylaştığı verilere göre her Galaxy S8 telefonunun üretimi için Samsung 307.50 dolar ödemiş durumda. Bu rakam Samsung'un kar isteği, vergiler ve döviz kurunun etkisiyle beraber ülkemizde 3999 TL'den satışa çıkıyor ve oldukça yüksek olarak karşılanıyor. Telefon ile beraber sunulan AKG markalı kulaklıklar kullanılarak bu fiyatların daha makul seviyelerde kalmasını sağlıyor. Aksi durumda Samsung daha marka içeriğe sahip bir kulaklık ve kutu içeriği kullansaydı, bu maliyet rakamının yükselmesine sebebiyet verecek ve dolayısıyla satış rakamlarıda bir hayli yüksek olacaktı.

Eylül ayında satışa çıkacak olan iPhone 8 modelinin ise 1000 doların üstünde bir fiyata sahip olması bekleniyor ve üretim maliyeti anlamında Galaxy S8'i geçeceğe benziyor.





PAYLAŞ