Samsung Galaxy S8 Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır? - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy S8 Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-11 09:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Her yıl akıllı telefon üreticileri yeni amiral gemisi serilerini tanıtıyorlar. Daha çok donanımsal geliştirmeler ve kamera yetenekleri ile damga vuran firmalar, bazı zamanlar tasarım çizgisinde de değişikliğe gidiyorlar. İşte bunlardan biri olan Güney Koreli şirket Samsung, Galaxy S6 ve S7 serileri sonrasında Galaxy S8 ailesini geçtiğimiz hafta tanıtmış ve tasarım anlamında büyük bir değişikliğe gitmişti. Özellikle ince çerçeveler ve 18:9 gibi ekran gövde oranı ile dikkat çeken firma bazı yenilikleride beraberinde getirdi. Bizde sizlere Galaxy S8 rehberlerimizden biri olan Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus telefonlarında ekran görüntüsü almak için yapmanız gereken kombinasyondan bahsedeceğiz.

Ön sipariş satışlarına başlanan Galaxy S8 serisinde daha önceki modellere göre Home butonu bulunmuyor. Bu noktada taptic basın simule motoru isimli bir teknoloji kapasitif tuşlarda kullanılmış durumda. Normal şartlarda bir Galaxy serisi akıllı telefonda ekran görüntüsü almak için güç butonu ve home butonuna iki saniye gibi bir süre basılı tutmak yeterli oluyordu. Fakat Galaxy S8 ile home butonu kaldırıldı ve dolayısıyla ekran görüntüsü almak için kullanılan kombinasyonda değişmiş oldu. Yeni kullanıcılar ise bu noktada acemilik yaşayabilir ve yeni kombinasyonu deneyebilirler. Şimdi gelin Samsung Galaxy S8'de ekran görüntüsü nasıl alınır ve tuş kombinasyonu nedir bakalım.

Galaxy S8 Ekran Görüntüsü Almak

  • Galaxy S8 ve S8 Plus modellerinde ekran görüntüsü almak için ilk öncelikle telefonun sağ bölümünde yer alan güç butonuna ve sol kısımda yer alan ses kısma tuşlarına aynı anda bir saniye boyunca basılı tutun.
  • Basılı tutarken flaş efekti ekranda belirecek ve ekran görüntüsünün alındığını göreceksiniz.
  • Ayrıca Scroll capture seçeneği ile görüntü üzerinde çeşitli düzenlemeler için Draw seçeneğini de kullanabilirsiniz. Crop işlemi ile isede aldığınız ekran görüntüsü üzerinde kırpma işlemleri yapabilir ve Share ile paylaşım işlerini gerçekleştirebilirsiniz.

 





PAYLAŞ