Samsung Galaxy S8 Ana Ekran Tuşu Hareket Ediyor - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy S8 Ana Ekran Tuşu Hareket Ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-01 14:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Samsung'un yeni amiral gemisi ile beraber birçok yenilik de beraberinde gelmişti. Bunlardan en önemlilerinden birisi ise cihazda Galaxy S6 ve S7'den hariç olarak fiziksel ana ekran tuşu kaldırılmıştı. Bu ana ekran tuşunun kaldırılması ile beraber cihazın ön yüzeyinde daha fazla alan oluşmuş ve bu sayede ekran gövde oranı da arttırılmış olmuştu. Fakat ortaya çıkan son bilgilere göre Galaxy S8'de bulunan basınca duyarlı yazılımsal ana ekran tuşu ile alakalı ilginç raporlar gelmeye başladı. Öyle ki belirtilene göre bu yeni ana ekran tuşu hareket ediyor. Evet, bu durumu günlük kullanımlarda fark etmek aslında mümkün olmuyor diyebiliz.

Fakat referans amaçlı telefonun ekranına bir şey yapıştırdığınızda, sonra ana ekran tuşunu gözlemleyiniz ve düğmenin ileri ve geri olarak az da olsa bir hareket gerçekleştirdiğini göreceksiniz. Hollanda kaynaklı GalaxyClub sitesi tarafından denenen bu durum sonrasında hareket ettiği belirlenmiş durumda. Bunun sebebi olarak ise Samsung Hollanda ekibinin Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre, ana ekran tuşu ekran yanmasının önüne geçebilmek adına böyle bir işe girişildiği ifade ediliyor. Genelde buna benzer bir durum eski CRT monitörlerde olurdu ve tek bir görüntü sürekli ekranda kaldığından ekranda kalıcı bir hayalet görüntü oluşurdu.

O zamanlar ise ekran koruyucuları devreye girerek ekrandaki piksellerin sürekli hareket ederek değişim sağlanıyordu. Günümüzde ise artık kullanılan panellerde ekran yanma sorunu olmasada Galaxy S8 serisinde kullanılan OLED ekranlarda hala bu problemler meydana gelebiliyor. Özellikle sürekli yüksek parlaklıkta OLED ekrana sahip saatlerde bu hayalet görüntüyü görmek mümkün olabiliyor. Bu sebepten ötürü internet devi Google, Android Wear işletim sistemine ekran yanma koruması getirerek ekran arayüzü ileri ve geri kaydırılıyor ve bu durum oldukça küçük hareket olduğundan ötürü kullanıcılar tarafından fark edilmiyor. Galaxy S8'de ise meydana gelen bu sorunun herhangi bir problem olmadığını ve ekran yanmasının önüne geçmesi için yapıldığını belirtebiliriz.





PAYLAŞ