Samsung Galaxy S22 Ultra kamerası ile dikkat çekecek - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy S22 Ultra kamerası ile dikkat çekecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-06 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli telefon üreticisi Samsung’un yeni Galaxy S22 Ultra modeli bu zamana kadar yapılmış en iyi akıllı telefon kamera yakınlaştırma özelliğine sahip olabilir. Diğer akıllı telefon üreticilerinin sunduğu yakınlaştırma özellikleri kullanıcıları memnun etse de, Xiaomi’nin bu alandaki başarısı biliniyor. Ancak Samsung ise yeni nesil bu modeli ile kamera yakınlaştırma konusunda daha başarılı olmak istiyor. Galaxy S21 Ultra, bir ana kamera, otomatik odaklamalı ultra geniş açı kamera ve iki adet OIS’li telefoto kameraya sahip (3x ve 10x) olarak kullanmıştı. Galaxy S22 Ultra ve yeni kamera yakınlaştırma teknolojisi ile birçok akıllı telefonu arkasında bırakabilir.

Samsung Galaxy S22 kameraları ile ön plana çıkacak

Samsung Galaxy M32 Geekbench testinde görüntülendiSamsung Galaxy M32 Geekbench testinde görüntülendi

Tipster Ice Universe’e göre Galaxy S22 Ultra, sürekli yakınlaştırma özelliğine sahip gelişmiş bir periskop kamera kullanacak. Akıllı telefonun, periskop kamera devreye girmeden önce kameradan kırpılmış bir görüntü kullanması gerekiyor. Bunun yerine ise bir ara yakınlaştırma lensi de 2x veya 3x olarak kullanabilir. Bu tarz kameralardaki yakınlaştırma eylemleri çoğunlukla düşük görüntü kalitesi ile sonuçlanacaktır. Samsung Elektromekanik ve Samsung LSI’nin Galaxy S22 için sürekli yakınlaştırmalı periskop geliştirdiği bildiriliyor. Bu yeni periskop ünitesinin içindeki lensler 3x’ten 10x’e serbest bir şekilde hareket edebiliyor.

Bu sayede 3x yakınlaştırmadan 10x yakınlaştırmaya kadar iyi bir optik netlik ve detay sunabilecek. Bu teknoloji daha çok, dijital ve DSLR fotoğraf makinelerine benzeyecek. Sony Xperia 1 III de benzer bir teknoloji kullanırken, büyütme değerleri ise 3x ile 44.4x seviyesinde oluyor. Samsung Galaxy S22 Ultra için bulunan iddialardan birisi ekran altı selfie kamera teknolojisine sahip olacağı olurken, diğer iddia ise Galaxy S22 Ultra’da AMD Radeon Mobile GPU’lu Exynos 2200 işlemci bulunacak. Bu yeniliklerin henüz kesinleşmediğini de belirtelim.


Samsung Galaxy Z Flip 3 ve Fold 3 görselleri ortaya çıktıSamsung Galaxy Z Flip 3 ve Fold 3 görselleri ortaya çıktı
iPhone 13'ün yeni ekranını Samsung üretebiliriPhone 13'ün yeni ekranını Samsung üretebilir

PAYLAŞ