Samsung Galaxy S21 serisinin kamera özellikleri sızdırıldı - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy S21 serisinin kamera özellikleri sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-07 20:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli teknoloji devi tarafından üretilen Galaxy S21 ailesi zaman zaman adından söz ettirmeyi başarıyor. Bu seferde söz konusu akıllı cep telefonun kamera sistemiyle ilgili bilgiler geldi. Samsung Galaxy S21 ailesi daha önce ön kameranın ekranın alt kısmında yer alacağı haberleriyle gündeme gelmişti. Fakat bu bilgi daha sonra yalanlandı. Yüksek ihtimalle selfie kamerasını ekranda bir delik içerisinde taşıyacak olan telefonlar, en son Samsung Display yanında BOE imzalı OLED panel de kullanılacak haberleri son derece şaşırtıcı olmuştu. 2021 yılının ilk aylarında çıkacak olmasına rağmen sık sık adından söz ettiren bu telefonlar, bu sefer kamera sistemi ile gündemde yer alıyor. Konuyla ilgili olan sızıntılara göre ailenin en üst sırada olası adıyla Galaxy S21 Ultra'nın arka kısmında yüksek ihtimalle 150 megapiksel ana + 16 megapiksel ultra geniş açı + 64 megapiksel telefoto + 12 megapiksel makro kamera kurulumu yer alacak.

Şu an için optik görüntü sabitleme kullanılacak olan kamera konusunda iki farklı  model test ettiğini aktaran şirket, 105 megapikselden 150 megapiksele çıkarak çözünürlük konusunda fark yarayacak gibi görünüyor. Fakat 150 megapiksellik Samsung imzalı sensörü ile olarak Xiaomi'nin kullanacağı duyuruldu. Galaxy S20 Ultra'da yaşanan netleme sorunları nedeniyle "lazer otomatik netleme" sistemini Galaxy S21 ailesine koymayacağını da dile getiren Samsung, özel bir 12 megapiksellik makro kamera ile beraber yeni serisinde yakın çekim konusunda iddialı olacak izlenimini oluşturuyor. Biliyorsunuz Galaxy S20 Ultra yakın çekim performansı düşük olduğu için de eleştiriliyor. 

Samsung Galaxy S21 ailesi işlemci konusunda dikkat çekecek

Bu seri içerisinde yer alan modellerde 2021 yılının başlarında satıldıkları yere göre Snapdragon 875 ya da Exynos 1000 işlemci yer alabilir deniyor. Burada özellikle Exynos 1000 işlemci sistemi dikkat çekiyor. Çünkü bu işlemci için AMD imzalı Radeon GPU yer alacak gibi görünüyor. Biliyorsunuz Samsung ile AMD kurdukları ortaklı ile bu grafik konusunda çok iddialı olacak işlemci üzerinde uzun zamandır çalışıyor. Hem tasarımı hem de teknik özellikleri ile dikkatleri üzerine toplayacak olan Samsung Galaxy S21 ailesinin gelmesine henüz piyasaya sürülmesine daha çok var. Fakat cihaz hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. 





PAYLAŞ