Samsung Galaxy S21 serisi araba anahtarı görevi görecek - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy S21 serisi araba anahtarı görevi görecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-16 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Samsung Galaxy S21 serisinde yer alan akıllı cep telefonlar bugün resmi olarak tanıtıldı. SPen desteği, yeni ve daha yüksek performanslı kamera modülü, yeni işlemci ve Wi-Fi 6E desteği gibi heyecan verici özelliklerle beraber dikkat çekmeyi başaran bu seri, görünen o ki otomatik departmanındaki son teknoloji ile son derece uyumlu bir şekilde kullanıcıların karşısına çıkıyor. Şöyle ki, S21 serisi akıllı cep telefonunuzu bazı otomobil üreticilerinin modelleri için kilitleme ve kilit açma fonksiyonu ile beraber kullanımını geliştirebilecek. 

Samsung Galaxy S21 Ultra S Pen serinin işte ayrıntılı özellikleri!Samsung Galaxy S21 Ultra S Pen serinin işte ayrıntılı özellikleri!

Ford, Audi ve BMW'lerde Samsung Galaxy S21'ler anahtar olarak kullanılacak

Güney Kore merkezli dev isimlerden Samsung, bugün S21 serisinin tanıtımını yaptığı Unpacked etkinliğinde aynı zamanda otomobil severleri heyecanlandırmayı başaracak bir partnerlik duyurusu yaptı. Elektronik devi, Audi, BMW, Ford ve Genessis firmalarıyla S21 serisi cihazları anahtar olarak kullanma konusunda çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Söz konusu bu teknoloji kullanıma hazır hale geldiğinde ise S21 serisi akıllı cep telefonunuzda otomobilinize gerekli mesafe içerisinde temassız bir şekilde aracınızı kilitleyebilecek ya da kilidini açabileceksiniz. Fakat bu heyecan verici gelişmenin belki de en üzen tarafı bu temassız olan teknoloji sadece S21+ ve S21 Ultra modelleri ile beraber kullanılabilecek olmasıdır. Eğer bu serinin diğer modellerinden birine sahipseniz, bu temassız teknolojiden faydalanamayabilirsiniz. Bunun yerine ise S21, kullanıcıları NFC kullanarak temaslı bir şekilde araçlarını kilitleyebilecek ve kilidini de aynı şekilde açabileceksiniz. 

Bu özellik UWB (ultra-wideband) teknolojisi üzerine kurulu

Ultra-wideband (UWB)/ultra-geniş bant, tıpkı bluetooth ve Wi-Fi gibi radyo teknolojisi yardımıyla cihazlar arası kablosuz haberleşmeyi sağlayan bir iletişim teknolojisidir. Diğer kablosuz iletişim teknolojilerinin aksine, UWB çok yüksek bir frekans üzerinden çalışır. Bu da UWB'nin belirli bir alan içerisinde yer alan bu objeyi çok yüksek bir doğruluk oranında bulmasına imkan tanıyor. Kısaca belirtmek gerekirse, UWB, "Dijital Key" şeklinde adlandırılan temassız araba anahtarı sistemleri için tam anlamıyla eşsiz bir teknolojidir. 

UWB teknolojisini, Apple da iPhone 11 jenerasyonu ile beraber telefonlarında kullanmaya başlamıştı. Bu sabah itibariyle, “Digital Key Plus” programı ile beraber Apple cihazları da akıllı cep telefonla temassız bir şekilde kilit açma sisteminde destekleneceğini dile getiren BMW, Samsung ile de aynı teknolojinin entegrasyonu için yoğun bir şekilde çalışma yaptıklarını dile getirdi. Durum o ki, Samsung UWB teknojisinin faydalarını yaygın bir şekilde kullanmak ve bu teknoloji ile beraber kullanıcılarının deneyimlerini zenginleştirmek için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürecekler. 

 


Samsung Galaxy S21 Ultra için One UI 3.1 özellikleri sızdıSamsung Galaxy S21 Ultra için One UI 3.1 özellikleri sızdı
Samsung Galaxy S21 serisi Teaser kamera, S Pen desteği ile bir Sneak Peek sunuyorSamsung Galaxy S21 serisi Teaser kamera, S Pen desteği ile bir Sneak Peek sunuyor
Samsung Galaxy S21 5G ve Galaxy S21+ 5G ile her gününüz efsanevi olacakSamsung Galaxy S21 5G ve Galaxy S21+ 5G ile her gününüz efsanevi olacak

PAYLAŞ