Samsung Galaxy S21 Plus 5G Özellikleri ve fiyatı ne olacak? - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy S21 Plus 5G Özellikleri ve fiyatı ne olacak?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-09 10:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Samsung Galaxy S21 Plus 5G'nin özellikleri ve fiyatı ile ilgili bilgiler belli oldu. Artı ve eksi özellikleri bulunan Samsung Galaxy S21 Plus hakkında elde edilen bilgiler yazımızda yer alıyor.

Güney Kore merkezli popüler akıllı cep telefon modeli Galaxy S21 Plus 5G ilk kez 2021 yılında kullanıcıların beğenisine sunuldu. Amiral gemisi nitelikli olan bu akıllı cihaz şık tasarımı ve donanımı ile ön plana çıkıyor. Özellikle de sahip olduğu özellikler ve performansı ile dikkatleri üzerine toplayan bu telefon, tıpkı ultra modelinde olduğu gibi çıktığı döneme göre 2 bin TL daha az fiyat etiketiyle sunuluyor. Samsung tarafından geliştirilen Exynos 2100 işlemci ile kullanılan bu cihaz, 1 bin 450TL fiyat etiketiyle Türkiye Garantili olarak listeleniyor.

Güney Koreli Samsung, üretimde 15 yıldır liderGüney Koreli Samsung, üretimde 15 yıldır lider

Samsung Galaxy S21 Plus 5G özellikleri

S21 Plus, standart modelle yalnızca boyut ve batarya özelliği ile fark yaratıyor. Samsung üretimi, 6.7 inç Dynamic AMOLED panel kullanan telefon, 1080×2400 FHD+ çözünürlük özelliğine sahiptir. 20:9 formatında olan bu ekran, Gorilla Glass Victus teknolojisiyle korunuyor. 393 PPI değerinde olan bu cihaz, 120 Hz tazeleme hızına sahiptir. Bu tazeleme hızının pil tüketimine etkisinden şüphelenen Samsung, ekranı kullanım koşullarına uyum sağlaması için ayarlamıştır. Bu sayede telefon hareketli görüntülerde 120 Hz ilen, sabit bir görüntüde değer kaybı oluyor. Kamera kısmında Ultra modelinden ayrılan cihaz, bu modelle aynı işlemciye sahiptir. Global olarak iki farklı versiyonu olan Galaxy S21 Plus 5G, ülkemizde Exynos 2100 işlemci sistemiyle satışa sunuluyor. Geçmişte de gerçekleşen bu durum, sık sık kullanıcıların tepkisiyle karşı karşıya kalmıştır. Fakat bu yılki Exynos'un yüksek performansı, eleştirilen dozunun bir tık azalmasına sebep oldu. 2.9 GHz hızında çalışma özelliğine sahip olan işlemci, 5nm teknolojisi ile tasarlanıyor ve Mali-G78 MP14 grafik birimini kullanıyor.

8GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneğine sahip olan bu cihaz, özellikle de LPDDR5 teknolojisiyle ön plana çıkıyor. Esasında birçok cihazda yer alan LPDDR4X oldukça yeterlidir. Fakat DDR5, bant genişliğini iki katına çıkarma özelliğinin yanı sıra daha az güç tüketimi sağlayan LPDDR4X’ten ayrılıyor. Depolama kısmında son teknolojiye sahip olan Samsung Galaxy S21 Plus, UFS 3.1 standardında yazma ve okuma yapabiliyor. Performansıyla olduğu kadar kamerasıyla da dikkat çeken Samsung Galaxy S21 Plus5G, üç tanesi arkada yer almak üzere dörtlü kamera dizilimine sahip. Bunlar 12 Megapiksel f/1.8 ana kamera, 12 Megapiksel f/2.2 ekstra geniş açı ve 64 Megapiksel f/2.0 telefoto. Telefon özellikle 8K video yetenekleriyle dikkat çekiyor. Ön tarafta ise 10 Megapiksel f/2.2, özçekim kamerası bizleri karşılıyor. HDR desteğine sahip bu kamera, 4K 60 kare saniye video çekebiliyor.

Samsung Galaxy S21 Plus 5G fiyatı

Cihaz beyaz, mor, gri ve pembe renk seçenekleri sayesinde tüketiciye seçim hakkı tanınıyor. Söz konu cihaz Hepsiburada üzerinden indirimle 8 bin 750 TL‘den satılırken; Amazon’da ise 11 bin 487 TL fiyat etiketi ile listeleniyor.


Samsung yeni işlemcisinde oyuncuları sevindirecek      Samsung yeni işlemcisinde oyuncuları sevindirecek      
Samsung, yeni sürüm güncellemesinde Android'den hızlı davrandıSamsung, yeni sürüm güncellemesinde Android'den hızlı davrandı
Samsung Display, ultra ince cama sahip ekranını duyurdu           Samsung Display, ultra ince cama sahip ekranını duyurdu           

PAYLAŞ