Samsung Galaxy S21 FE performans testine girdi - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy S21 FE performans testine girdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-12 11:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Temmuz ayı içerisinde tanıtılması beklenen Samsung Galaxy S21 Fan Edition (FE) modeli performans testin ortaya çıktı ve işlemcisi de belli oldu. 

Samsung; S21, S21+ ve S21 Ultra modellerinden oluşan Galaxy S21 serisini bu yıl içerisinde satışa sundu. ABD'de Snapdragon 888 işlemci sistemiyle kullanıcıların beğenisine sunulan bu akıllı telefonlar dünyanın geri kalanında ise Exynos 2100 yonga setiyle raflardaki yerini almaya hazırlanıyor. Tasarım ve teknik özellikleri açısından selefine göre büyük yeniliklerle sunulan Galaxy S21 serisinin yeni üyesi de yolda. Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung, güçlü donanımlara uygun fiyatla sunulma hedefiyle geliştirdiği Fan Edition (FE) ailesine Galaxy S21 modelini de ekleyecek. Ana seriye göre daha düşük özelliklerle sunulacak ama “Lite” olmayacak. Bu yıl içerisinde tanıtılması beklenen S21 FE performans testlerinde görüldü.

Samsung Galaxy S21 serisi Türkiye'de satışa çıktıSamsung Galaxy S21 serisi Türkiye'de satışa çıktı

Galaxy S21 FE işlemcisi açığa çıktı

”SM-G990B” model numarası ile Geekbench testlerinde kendini gösteren Galaxy S21 FE; tekli çekirdek testinde 592 puan alırken, çoklu çekirdekte ise 2610 puan aldı. Söz konusu bu akıllı cihazın diğer teknik özelliklerine dair bilgilerde de netlik kazananlar vardır. Uygun fiyat etiketine sahip olması beklenen telefon Qualcomm Snapdragon 888 işlemciye sahip olacak. Bu sayede S21 FE’nin amiral gemisi bir yonga setinden güç alacağı da netlik kazanmış oldu. 

8 GB ve 6 GB RAM seçenekleri ile geleceği bilinen Samsung Galaxy S21 FE, 128GB ile 256GB arasında depolama seçenekleri olacak. Aynı zamanda, 120 Hz yenileme hızıyla güçlendirilen 6.41 inç Super AMOLED ekran kullanacak. Galaxy S21 FE, 4500 mAh olan S21 FE raporlara göre 25W hızlı şarj teknolojisiyle sunulacak.

Temmuz ayında seri üretim yapılacak

Uygun fiyat etiketine sahip olan bu amiral gemisi deneyimi yaşatmayı vaat eden Galaxy S21 FE, tanınmış olan teknoloji analistlerinden Ross Young’ın iddialarına göre Temmuz ayında seri üretime geçecek. Ross Young yalnızca seri üretimden bahsetmekle kalmadı aynı zamanda söz konusu akıllı cihazın lansman tarihine dair de çeşitli ifadelerde bulunuldu. Daha önce birçok sızıntıyla adından söz ettiren Ross Young’a göre Samsung, yeni S21 FE modelini 19 Ağustos tarihinde gerçekleştireceği bir lansmanda kullanıcıların beğenisine sunulacak. Söz konusu bu akıllı cihazın gri, açık yeşil, açık mor ve beyaz olmak üzere en az dört renk seçeneği olacak. Galaxy S21 FE hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 


Samsung Galaxy S21 Ultra, DxOmark'ta sınıfta kaldıSamsung Galaxy S21 Ultra, DxOmark'ta sınıfta kaldı
Samsung Galaxy S21 serisi 1 milyondan fazla sattıSamsung Galaxy S21 serisi 1 milyondan fazla sattı
Samsung Galaxy S21 FE'nin tasarımı ortaya çıktıSamsung Galaxy S21 FE'nin tasarımı ortaya çıktı

PAYLAŞ