Samsung Galaxy S20'nin teknik özellikleri netleşti - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy S20'nin teknik özellikleri netleşti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-19 15:50:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Güney Kore merkezli teknolojinin lider isimlerinden Samsung şirketinin bu yıl içerisinde Şubat ayında yanı çok yakın zaman içerisinde tanıtmayı planladığı S ailesinin yeni üyeleri S20 serisinden Galaxy S20 adlı akıllı cihazın bir takım özellikleri belli oldu. Galaxy S20 tıpkı S20 Ultra ve S20+ da olduğu gibi 12 GB RAM özelliğine sahip olacak. 

Samsung S20 serisinin en satın alınabilir akıllı cep telefonu olan Samsuıng Galaxy S20 adlı akıllı cihazın gelişmiş düzeyde özellikleri sonunda ortaya çıktı. 6,2 inçlik ekrana sahip olacak olan bu akıllı cihazın model numarası geçtiğimi hafta FCC'de ortaya çıkan model numarası ile briebir aynı. Model numarası ise SM-G981U.

Samsung Galaxy M31, 5 arka kamerayla gelecekSamsung Galaxy M31, 5 arka kamerayla gelecek

Galaxy S20'nin donanımsal özellikleri 

Snapdragon 865 ta da Exynos 990'dan gücünü alan Samsung Galaxy S20, Geekbench'te yayınlanan verilere göre 12 GB RAM özelliğine sahip olup buna ek olarak yine ortaya çıkan bilgilere göre Samsung Galaxy S20 serisinde yer alan tüm akıllı cihazların 12 GB RAM özelliğine sahip olacağı yönün çeşitli dedikodular bu sayede doğrulanmış oldu. 

Söz konusu akıllı cihazın Geekbench'ten aldığı puan, SM-G986u model numarasına sahip olan Galaxy S20+ adlı akıllı cihaza göre doğal olarak daha düşüktür. Fakat bu puanlara pek de itimat edilmemesi gerekiyor. Çünkü bu puanlar halen geliştirme aşamasında olup satış öncesi cep telefonlarla elde edildiğiniz göz önünde bulundurursak bu puanlar aslında çok da önemli değildir. 

İşlemcilerin birbirinden farklı 

Söz konusu akıllı cep telefonun özelliklerine tekrar dönmek gerekirse cihazın boyut özelliği 51,7 x 69,1 x 9,1 mm şeklindedir. Şu an için Galaxy S20'nin Snapdragon 865 işlemcili modeli ortaya çıkmış oldu. Bu konu hakkında bir kıyaslama yapılabilmesi için Exynos 990 işlemcili modelin ortaya çıkmasını beklemek gerekecek gibi gözüküyor. Buna ek olarak Samsung şirketinin kendi işlemcisi ile Qualcomm Snapdragon işlemcisinin arasında temel fark ise modem kısmında ortaya çıkıyor. Samsung'a ait olan işlemci sistemi Exynos'ta 5G modem desteği yer alacak, Snapdragon 865'te ise X55 modem yer alıyor olacak. 

Exynos 990, Snapdragon 865, Snapdragon 865+ ve buna ek olarak aynı zamanda Apple şirketinin son nesil işlemcisi A13'ün donanım özellikler ve bir takım farklarda mevcuttur. 

 


Samsung'un yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z FlipSamsung'un yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip
Samsung Galaxy S20 serisi tamamen 12 GB RAM ile gelecekSamsung Galaxy S20 serisi tamamen 12 GB RAM ile gelecek
Samsung, iCloud benzeri bir skandal ile gündemdeSamsung, iCloud benzeri bir skandal ile gündemde

PAYLAŞ