Samsung Galaxy S11 işlemcisi belli oldu - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy S11 işlemcisi belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-24 13:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bu sene piyasaya sürdüğü güçlü amiral gemisi telefonlarıyla kullanıcılarından beğeni toplayan Samsung’un Galaxy S 11 ailesi için hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. Merakla beklenen yeni amiral gemisinin hangi işlemciye sahip olacağı belli oldu. 

Kendi yonga setini geliştirmekte önemli aşamalar kaydeden şirket yatırımlarının karşılığını da yavaş yavaş almaya başladı. Samsung’un yeni amiral gemisinde Exynos 990 yonga seti kullanılacak. 

Samsung ve Qualcomm işbirliğinde mutlu sona ulaşıldıSamsung ve Qualcomm işbirliğinde mutlu sona ulaşıldı

Bildiğiniz üzere Samsung bugüne dek yonga setlerinde dörtlü numaralandırma sistemini tercih etmişti. Ancak ürünlerini günden güne daha da iyileştiren şirket Exynos 980 ile birlikte üçlü bir sisteme geçiş yaptı. İşlemci yongasında güçlü ürünler ortaya koyan şirketin ü.lü sisteme sahip olan ikinci ürünü ise Exynos 990. 

Samsung’un günümüzde kullanılmakta olan şimdiye kadar ürettiği en güçlü yonga seti 8nm sürecinden geçen Exynos 9820. Bildiğiniz gibi teknoloji devi şirket bu işlemcide ki 8nm üretimle hem Qualcomm’u, hem Huawei’yi, hem de Apple’ın biraz gerisinde kalmıştı ancak Exynos 990’nı rakipleriyle aynı teknolojide 7nm üretim süreciyle geliştiren şirket bu işlemci yongasıyla aradaki farkı da kapatacak gibi duruyor. 

Samsung Exynos 990 işlemci yongasının özellikleri 

Samsung, 7nm İşlemci Üretmeye Başlıyor

Samsung’un yeni ürettiği yonga seti olan Exynos 990’de iki adet özelleştirilmiş beşinci nesil Mongoose çekirdeği, iki adet Cortex A-76 çekirdeği ve dört adette Cortex A-55 çekirdeği bulunuyor. Grafik kısmında da güçlü donanımlar tercih eden şirket Mali-G77 MP11’i kullanmayı tercih etmiş. Özelleştirilmiş çekirdekler hakkında da bir açıklama yapan şirket bu çekirdeklerin üretilen bir önceki nesle göre performansının yüzde 20 daha fazla olduğunun altını çizdi. Buda yonga setinin genelinde yüzde 15 ile 20 arasında bir performans artışı demek oluyor. Son dönemlerde mobil oyun tutkunlarının giderek çoğaldığını da hesaba katarsak, Samsung oyunseverlere gecikmesiz ve yüksek performanslı bir oyun deneyimi sunacak gibi duruyor. 

Bunun yanı sıra Samsung’un yonga setinde çift çekirdekli bir yapay zeka motoru da tercih etmiş olması bu işlemcinin Exynos 9820’deki tek çekirdekli motora göre öğrenme yeteneği olarak çok daha yüksek bir performans sağlayacağını gözler önüne seriyor. Yeni yonga setinin tasarımını dijital sinyal işlemcisinin yapay zeka motorundan güç alacak şekilde geliştiren Samsung bu hamlesiyle kullanıcılarına üstün kamera performansı da sağlıyor. 108 Megapiksel çözünürlüklü kameralar imkan tanıyan bu sistem aynı zamanda Samsung’un Galaxy S11 ailesinde 108 Megapiksel bir kamera ile karşımıza çıkabileceğinin de ihtimalini doğuruyor. Transistörlerin entegre edilmiş olan desenlerin çok daha hassas bir şekilde işlenmesini sağlayan 7nm EUV teknolojisi de Samsung için oldukça ilgi çekici bir detay. 

Samsung, Qulcomm İle İşlemci Rekabetine Başlıyor

LPDDR5 RAM standartlarında yüksek bir destek sunan Eyxnos 990 tam bu noktada rakiplerinden ayrılıyor. İşlemci yongasına entegre Exynos 5123 5G modem bulundurması sayesinde yüksek indirme hızına sahip olan yeni yonga 7.35 Gbps indirme hızına kadar çıkabilme özelliğine sahip. 

Bunun yanı sıra yeni işlemci yongası 4K 120fps video kaydının dışında 8K 30fps video kaydını da destekliyor. 10-bir video desteği ve HDR’nin yanında 120 Hz yenileme hızı da Exynos 990 oyun yenileme hızında oyunseverlere üstün bir performans sağlayacak. Güvenlik açsısından da gelişmiş özelliklere sahip olan Exynos 990 entegre bir güvenlik katmanı ile kişisel verilerinizin de güvende olmasını sağlayacak. Samsung’un yeni işlemci yongasından güç alacak yeni amial gemisi Galaxy S11 ailesi gelecek sene pazara tanıtılacak. 


Samsung ve Qulcomm 5G Teknolojili İşlemciler ÜretecekSamsung ve Qulcomm 5G Teknolojili İşlemciler Üretecek
Samsung'dan yeni işlemci: Exynos 9710Samsung'dan yeni işlemci: Exynos 9710

PAYLAŞ