Samsung Galaxy S10'un Tamir Edilebilirlik Puanı Belli Oldu - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy S10'un Tamir Edilebilirlik Puanı Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-08 16:55:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Yeni bir akıllı telefon modeli çıktığı zaman donanım parçalarını en ince detaylarına kadar inceleyen popüler isim olan iFixit tarafından şimdi ise Güney Koreli şirket Samsung’un en yeni amiral gemisi ailesi olan Galaxy S10 ve S10e modelleri konuk oldu. Samsung Galaxy S10 modelinin donanım parçalarına ayrıldığı zaman yeni nesil akıllı telefonların daha da karmaşık bir yapıda olduklarını görüyoruz. Cihazlar gerek performans gerekse kamera tarafında oldukça modernleşmeye devam etseler de, iç tasarım tarafında aynı şeyleri söylemek zor olacaktır. Galaxy S10 modelinin en dikkat çekici ve merak edilen bileşeni olan ultrasonik parmak izi tarayıcısı ise ekranın hemen altında yer alıyor. Sadece sesi kullanarak parmak izinin üç boyutlu bir haritası çıkartılmış oluyor.

Samsung Galaxy S10 Donanım Parçaları Ayrıldı

Samsung Galaxy S10 Parçalarına AyrıldıSamsung Galaxy S10 Parçalarına Ayrıldı

Bant benzeri bir şeritte yer alan bu parmak izi tarayıcısı ekranın arkasında yapıştırılmış olarak karşımıza çıkıyor. Geniş okuma alanına sahip prototiplerin aksine Samsung’un dahili modelinde daha küçük bir okuma alanı kullandığını görüyoruz. Ultrasonik bu sensör normak parmak izi tarayıcılarından daha küçük ve bu yüzden parmak okutma konumunda biraz daha dikkatli olmak gerekiyor. Diğer yandan bu yeni modeldeki ısı tahliye sistemi ise yine farkı ile dikkat çekiyor. Galaxy S9 ve Note 9 modelinde gördüğümüz gibi işlemci ve hafıza bölümünü soğutmak için bir buhar çemberi bulunuyor. Bakırla kaplanmış olan bu alan büyük bir soğutucu görevi görmüş oluyor.

Huawei'den Samsung Galaxy S10 Göndermesi Yapıldı

Ancak Galaxy S10 modelinin tamir edilebilirlik noktasında iFixit tarafından geçer bir not almadığı biliniyor. Tersten şarj özelliğinin ek bir ısıya sebep olduğu ve pil ömrü için iyi olmadığının altı çiziliyor. Ayrıca cihazın arka panelinin de zor çıkması bilgiler arasında yer alıyor. Cihazın tamir edilebilirliğine ise iFixit tarafından 10 üzerinden 3 puan verilmiş durumda.


Galaxy S10 tamiri çok zorlayacak!Galaxy S10 tamiri çok zorlayacak!
Samsung Galaxy S10+ Ekranında Beyaz Nokta Ortaya ÇıktıSamsung Galaxy S10+ Ekranında Beyaz Nokta Ortaya Çıktı

PAYLAŞ