Samsung Galaxy S10'un Geliştirici Seçeneklerini Etkinleştirmek - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy S10'un Geliştirici Seçeneklerini Etkinleştirmek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-15 17:18:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un geçtiğimiz günlerde tanıttığı Galaxy S10 modelli akıllı cihazı  gerek tasarımı gerek özellikleri ile kullanıcı kitlesini ciddi ölçüde etkilemeyi başarmıştı. Bu yazımızda ise Samsung Galaxy S10 modelli akıllı cihazda yer alan geliştirici seçenekleri etkinleştirme işlemi için seyredilmesi gereken adımları tek tek inceleyeceğiz. Developer Options yani geliştirici seçenekleri yeni bir Android akıllı cihaz satın alan kullanıcıların ilk etkinleştirmesi gereken en önemli menülerden biridir. Çeşitli seçenekleri itibariyle kullanıcıya fonksiyonel kullanımlar sunan geliştirici seçenekleri akıllı cihazınızı her zamankinden çok daha kullanışlı bir hale getirecektir. Bu sebeple yeni bir Android akıllı cihaz satın aldığınızda geliştirici seçenekleri aktif etmeyi unutmayın. Akıllı cihazlarda varsayılan olarak gizli durumda yer alan bu menü teknolojik ögeleri kullanmak konusunda usta olan telefon kullanıcıları için son derece önemli olan çeşitli seçenekler sunmaktadır. 

Geliştirici Seçenekler menüsünün gizli bir şekilde varsayılan olarak belirlenmesinin en büyük ve en önemli sebebi tecrübe sahibi olmayan kullanıcıların hakkında bilgi sahibi olmadıkları konularda düzenlemelere gidip bunun sonucunda çeşitli sorunlar ile karşı karşıya geliyor olmasıdır. Çünkü Geliştirici Seçenekler menüsünde yer alan oldukça teknik ifadeler yer alıyor ve bu ifadeleri anlamadan etkinleştirmek çeşitli sorunları ortaya çıkaracak güçtedir. Akıllı cihazlar sanıldığından çok daha farklı özelliklere sahip olup kullanıcılara çeşitli seçenekler sunmaktadır. Bu seçeneklerin bazıları arayüzde yer alırken bazıları ise varsayılan olarak arka planda çalışmaktadır. Geliştirici Seçenekler menüsü de bu şekilde çalışan bir sistemdir. 

Galaxy S10'da Galaxy’nin en iyi 10 özelliğiGalaxy S10'da Galaxy’nin en iyi 10 özelliği

Galaxy S10 cihazlarda Geliştirici Seçenekleri etkinleştirme

Galaxy S10e, S10 ya da S10+ modelli akıllı cep telefonlarında Developer Options yani Geliştirici Seçenekleri menüsünü etkinleştirmek için öncelikle Settings menüsüne erişim sağlayın. Ayarlar menüsünde uygulama listesindeki Geliştirici Seçenekler menüsünün simgesine dokunun ya da bildirim çubuğunda yer alan sağ üst kısımdaki dişli çark simgeli butona dokunarak ulaşabilirsiniz. Settings menüsünde aşağı doğru kaydırma işlemi yapın ve About phone seçeneğini bulup üzerine dokunun. Software information ile devam edin.

Şimdi işin en eğlenceli aşamasına geçiyoruz. Karşınıza gelen arayüzdeki Build Number seçeneğine art arda 7 kez dokunun. Kilit ekranı PIN, desen, parolanızı girmeniz istenebilir. Ardından "Developer mode has been turned on." mesajı belirecek ve Developer Options yani Geliştirici Seçenekleri seçeneği Settings menüsünde görünür hale gelecek. Geliştirici Seçenekler menüsünde yer alan özellikler teknik ifadeler içerdiği için bilinmeden kullanılmaması öneriliyor. Seçilen yanlış bir özellik sebebiyle akıllı cihazınızda geri dönülemez sorunlar ortaya çıkabilir. Doğru yapıyorum derken yanlış bir işleme adıma atarak akıllı cihazınızda yanlış bir hamle yapabilirsiniz. Bilmediğiniz bir seçeneği seçmeden gereken özellikleri araştırarak değerlendirebilirsiniz. Bilmediğiniz herhangi bir işlemi yapmak son derece yanlış olacaktır. Telefon kullanımı konusunda oldukça iyi olduğunuzu düşünüyorsanız ve farklı seçenekler ile akıllı cihazınızı çok daha fonksiyonel hale getirmek isterseniz sizde Geliştirici Seçenekler menüsündeki ögeleri değerlendirebilirsiniz. Menünün adından da anlayacağınız üzere akıllı cihazınız bu menüde yer alan ögeler ile daha da gelişecektir. 


Samsung Galaxy S10 5G Fiyatı ve Çıkış Tarihi belli oldu!Samsung Galaxy S10 5G Fiyatı ve Çıkış Tarihi belli oldu!
Galaxy S10 5G modelinin şarj aleti gözüktüGalaxy S10 5G modelinin şarj aleti gözüktü
Galaxy S10'un parmak izi okuyucusu düzgün çalışmıyorGalaxy S10'un parmak izi okuyucusu düzgün çalışmıyor

PAYLAŞ