Samsung Galaxy S10'da battarya ömrü nasıl iyileştirilir? - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy S10'da battarya ömrü nasıl iyileştirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-05 17:00:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Teknoloji

Samsung Galaxy S10 serisi nerdeyse bir gün boyunca dayanabilecek bir bataryaya sahip. Fakat, her zaman bu cihazınızı ne kadar kullandığınızla orantılıdır. Aşağıda belirttiğimiz Galaxy S10 ve Galaxy S10+ dahil Galaxy S10 serisinin pil ömrünü daha fazla uzatıp optimize edebilmek için birkaç öneride bulunuyoruz. İşte o öneriler.

Her zaman açık ekran modunu kapatın

Samsung'un son yıllarda aktif olarak kullandığı Her Zaman Açık Ekran veya AOD özellikleri ilginç bulunuyor. Ekran sürekli açık olduğundan, tahmin ettiğinizden daha fazla pil tüketimi olacaktır. Galaxy S10 bir panel kullanıyor ve her pikselin ayrı ayrı kullandığı anlamına geliyor. Bundan dolayı LCD panelden daha iyi. Ancak, bu özelliğin kapatılması pim ömrünü oldukça uzatıyor. Bu özelliği tamamen kapatmak zorunda değilsiniz. Her zaman açı tutmayı seçip, yalnızca belirli zamanlarda açılmasını veya ekranın 30 saniye boyunca gösterilmesi için dokunmayı seçmeniz gerekiyor.

Eylül 2019'da Android Pie güncellemesi alacak Samsung cihazlar hangileri?Eylül 2019'da Android Pie güncellemesi alacak Samsung cihazlar hangileri?

Ekran çözünürlüğünü değiştirin

Samsung Galaxy S10, piliz daha hızlı bitiren yüksek çözünürlüklü bir Quad HD+ ekrana (Galaxy S10e'de full HD+) sahip. Gerçekte Samsung, ekranı pil gücünden daha fazla kısmak için otomatik olarak Full HD+ olarak ayarlar.

Pil istatistiklerini kontrol edin

Sadece istatistikleri kontrol edin ve sorunun pilin kendisi mi yoksa belirli bir uygulama mı olduğunu görebileceksiniz. Ayarlara giderek, özellikle pil tüketimine ayrılmış alana erişebilirsiniz. Burada bataryanızın istatistiklerini görebilir ve daha ayrıntılı detaylar için Batarya Kullanımına dokunabilirsiniz. Mesela arka planda uzun süredir çalışan bir uygulama fark ettiğiniz anda bu uygulamanın aktif mi pasif mi olmadığını anlayabilirsiniz. Bataryanızı boşaltan uygulamayı bulduğunuz anda o uygulamanın ayarlarını kontrol edebilir veya hatta kaldırabilirsiniz.

Samsung'un enerji tasarrufu modlarını kullanma

Enerji Tasarruf Modlarına erişebilmek için cihazın pil ayarlarına gitmeniz gerekmektedir. Ayarlar kısmında yüzde ve kalan kısmının altında "Enerji tasarrufu modu" seçeneğini göreceksiniz. Bu kısım size dört seçenek sunmaktadır. Bunlar, performans ve batarya ömrü arasında size en iyi dengeyi saplayacak olan ayar ise "Optimize Edilmiş" seçeneği olacaktır. Eğer daha iyi bir performansa ihtiyacınız varsa  örneğin bazı oyunlar için – "Yüksek Performans" modu kullanılabilir. Bazı özellikler özellikleri kısıtlamak isterseniz "ortalama enerji tasarrufu" da var. "Maksimum enerji tasarrufu" mümkün olduğunca sizi sınırlı tutmaya çalışacaktır.


6.000 mAh'lık dev pile sahip Samsung Galaxy M30s için tarih belli oldu6.000 mAh'lık dev pile sahip Samsung Galaxy M30s için tarih belli oldu

PAYLAŞ