Samsung Galaxy S10 ailesinin güvenlik sorununa resmi adım geldi - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy S10 ailesinin güvenlik sorununa resmi adım geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-18 12:04:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Samsung birkaç gündür Galaxy S10 ve Galaxy S10 Plus’da geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan güvenlik açığıyla gündeme geliyordu. Bu sorunu çözmek isteyen şirketin konun çözümü için hazırlıklara başladığı öğrenildi.

Biliyorsunuz ki Samsung son dönemlerde cihazlarında ekrana entegre parmak izi sensörü kullanıyor. Samsung Gakaxy S10 ve Galaxy S10 Plus modeli de ultrasonik parmak izi sensörüne sahip olan modellerden. Ultrasonik parmak izi sensörünün en iyi taraflarından biri ise normal parmak izi sensörlerine göre daha hızlı olmaları.

Uygun fiyatlı Samsung Galaxy Note hakkında yeni gelişmelerUygun fiyatlı Samsung Galaxy Note hakkında yeni gelişmeler

Samsung parmak izi sensörü sorununu çözecek

Samsung Galaxy S10 için kamera performansını artıran güncelleştirme

Ancak bir süre önce piyasaya çıkan jel bazlı ekran filmlerinin Samsung’un kullandığı ultrasoik parmak izi sensör teknolojisinin bozulmasına enden olduğu ortaya çıktı. Bu tip basit ekran filmleri kullanıldığı zaman cihazlar kısa bir süre sonra kullanıcıların parmak izini kabul etmiyor. Bu sorunan haberdar olduğunu açıklayan şirket ilerleyen günlerde sorunun çözümü için yeni bir güncelleme yayınlayacağını da duyurdu.

Söz konusu sorunun geliştirici ekip tarafından test aşamasında da olduğunu açıklayan Samsung, kullanıcılarına şirketin orijinal ya da onaylı ekran filmlerini kullanmasını önererek, maliyet olarak ucuz kalitesiz ekran filmlerinden uzak durmaları gerektiğinin altını çizdi. Bazı kaynaklardan gelen bilgilere göre söz konusu sorun sadece Galaxy S10 ve Galaxy S10 modellerinde değil, Samsung’un geçtiğimiz aylarda piyasaya sürdüpü yeni amiral gemisi Galaxy Note 10 ailesinde de meydana geliyor. Samsung’un sorunun hangi modellerde olduğu hakkında detaylı bir açıklama yamasa da, yakın zamanda sorunun çözümü için yeni güncellemeyi kullanıcılarına dağıtması bekleniyor.



PAYLAŞ