Samsung Galaxy S10 5G'nin son güncellemesi yüz tanımayı bozuyor! - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy S10 5G'nin son güncellemesi yüz tanımayı bozuyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-26 17:00:12
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Akıllı Telefonlar

Samsung Galaxy S10 5G için Temmuz ayında yapılan yeni güncelleme, telefonlarda farklı sorunların yaşanmasına yol açtı.

Samsung, popüler modeli Samsung Galaxy S10 5G için yaptığı yeni güncellemede, önemli bir sorun ile karşı karşıya kaldı. Temmuz ayı itibariyle yayınlanmaya başlanan güncelleme, telefon kullanıcıları tarafından telefonlara kurulmaya başlandı. Ancak kısa süre içerisinde yüz tanıma kilidi ile ilgili problemlerin yaşanmaya başlandığı görüldü. Kullanıcılar özellikle sosyal ağlarda ve Reddit gibi platformlarda mevcut hataya yönelik paylaşımlar yaparak duruma dikkat çekti.

Hızlı Güncellemelerde Zaman Zaman Hata Görülebiliyor

Güvenlik ve yeni özellik güncellemelerinde rakiplerine göre önemi önemli bir avantaj elde eden Samsung, cihazlarına kapsamlı bir yenilik sunmaya başladı. Düzenli olarak yapılan güncellemelerle kullanıcılar daha iyi bir cihaz deneyimi yaşasa da bazen Samsung Galaxy S10 5G güncellemesinde olduğu gibi hatalar yaşanabilir.

“Kimlik doğrulanamıyor”

Samsung Galaxy S10 5G için Temmuz güncellemesini alan ve cihazlarında yüz tanıma özelliğini kullanan kişiler, telefonlarının kilidini açamamaya başladı. Yapılan paylaşımlarda “Kimlik doğrulanamıyor” şeklinde hatalar almaya başlayan kullanıcılar, yüz kilidini açamadığı için de cihazlarda herhangi bir işlem yapamamaya başladı. Samsung destek ve forum sayfalarına da yansıyan hata ile ilgili Samsung cephesinden gelen ilk açıklamalarda mevcut sorunun fark edildiği ve konuyla ilgili olarak kısa sürede çözüm sunulacağı belirtildi.

Şu Anda Bir Çözümü Yok!

Samsung Galaxy S10 5G için Temmuz ayı güncellemesiyle birlikte yaşanan soruna karşı şu anda şirketin getirmiş olduğu herhangi bir çözüm yok. Temmuz ayı güncellemelerini almayan kullanıcıların, yeni güncellemeyi yüklememesi önerilirken, kısa süre içerisinde ek bir güncellemenin getirilmesi bekleniyor. Temmuz güncellemesini yükleyecek kullanıcılar yüz tanıma sisteminde sorun yaşayacağından dolayı şu anda mevcut güncellemeyi almamalı.

Yaşanan süreç sonrasında forum moderatörler tarafından yapılan açıklamada ilk önce “Size verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı çok üzgünüz. Güncellemeden sonra kamera uygulaması hatasıyla ilgili olarak, Ayarlar > Uygulamalar > Kamera Deposu'na tıklayıp verileri temizledikten, önbelleği temizledikten ve yeniden başlattıktan sonra kullanmayı denemenizi öneririz. Analizden sonra size en kısa sürede cevap verebilmemiz için ilgili bilgileri sorumlu departmana ileteceğiz. Yardım ettiğin için teşekkür ederim.” şeklinde açıklama yapıldı.

Ancak hatalar arka arkaya gelmeye başladıktan sonra “ Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. S10 5G terminalindeki (UF5 versiyonu) yüz tanıma hatasının nedeni analiz edildi. Rahatsızlığı en kısa sürede çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Hataları aktif olarak bildirenlere teşekkür ederiz, Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı tekrar özür dileriz. Teşekkürler.” denildi.





PAYLAŞ